Home » Justitie » Încă un val de arestări în dosarul răfuielii dintre clanul Dura și gruparea MMA!

Încă un val de arestări în dosarul răfuielii dintre clanul Dura și gruparea MMA!

de Răzvan CĂLIN

Polițiștii bârlădeni au mai reținut încă șapte luptători MMA care, ulterior, au fost puși sub control judiciar.

Sâmbătă, 2 iulie, polițiștii bârlădeni au efectuat o nouă serie de rețineri în dosarul scandalului dintre clanul de rromi Dura și gruparea luptătorilor MMA. Polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Bârlad au condus la sediul poliției nu mai puțin de șapte persoane (trei sunt din clanul Dura, iar restul de patru indivizi fac parte din gruparea sportivilor): Marian B. (27 de ani), Cosmin R. (28 de ani), Dan R. (25 de ani), Adi M. (20 de ani), Marian R. (36 de ani), Marius O. (35 de ani) și Ionuț B. (26 de ani).

”Toate aceste șapte persoane au fost, inițial, reținute pentru 24 de ore. Ulterior, au fost prezentate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Procurorii au decis, în cele din urmă, ca împotriva acestora să fie luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, de la Biroul Mass – Media al IPJ Vaslui.

Pe numele celor șapte indivizi au fost deschise dosare de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de tulburare a ordinii și liniștii publice, distrugere, amenințare, loviri sau alte violențe și port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Sunt aceleași infracțiuni ca în cazul primei serii formată din șase indivizi trași la răspundere de oamenii legii în acest dosar destul de complex. În cursul săptămânii trecute, într-o operațiune – mamut a polițiștilor bârlădeni (ajutați de jandarmi și echipe SAS -Serviciul de Acțiuni Speciale), au fost operate nu mai puțin de 19 percheziții domiciliare, iar 15 persoane au fost conduse la sediul Poliției Bârlad pentru a fi audiate. În cele din urmă, Robert Dura, de 20 de ani, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar alți cinci indivizi au fost puși sub control judiciar: Ionuț Hotoi, de 22 ani, Bogdan Pancu, de 26 ani, Robert Cãlin, de 26 ani, Alin Cosma, de 28 ani si Marian Alin Albisor, de 36 ani.

Tensiunile între rromii din clanul Dura și gruparea luptătorilor MMA au izbucnit în cursul nopții de 25/26 iunie, când între Robert Dura și Bogdan Pancu a izbucnit o ceartă. Se pare că Dura, aflat sub influiența băuturilor alcoolice (lucru ce-i era interzis deoarece se afla deja sub control judiciar), s-a luat de Pancu și în foarte scurt timp cearta a degenerat într-o bătaie între cele două tabere. Marian Albișor, alt luptător MMA implicat, a declarat pentru Est News că a picat nevinovat la mijloc în tot acest scandal. El susține că în noaptea respectivă, în timp ce se afla în zona barului unde s-au încăierat cele două tabere, a fost atacat din senin de Robert Dura, care se înarmase cu o sabie și un cuțit.

About Razvan Calin