Home » National » Un roman obtine in instanta inghetarea cursului la credit la 2,1 lei/franc si conversia in moneda nationala. Decizia este definitiva

Un roman obtine in instanta inghetarea cursului la credit la 2,1 lei/franc si conversia in moneda nationala. Decizia este definitiva

Tribunalul Bucuresti a stabilit, intr-un dosar in care un client care a dat banca in judecata, inghetarea cursului la care se va face plata creditului luat in franci elvetieni la valoarea de 2,1 lei/franc.

Tribunalul Bucuresti a dispus inghetarea cursului de schimb intr-un contract de credit in franci elvetieni acordat de Banca Romaneasca la valoarea de la momentul semnarii contractului, de 2,1342 lei/CHF, dar si denominarea platilor in moneda nationala, decizia fiind definitiva si executorie, scrie News.ro, preluata de www.stirileprotv.ro.
In procesul dintre Banca Romaneasca si familia Leon si Dorinela Frumusache, instanta a decis pe 24 iunie caracterul abuziv al unor clauze din contractul de credit, pe care le-a declarat nule.
“Dispune stabilizarea(inghetarea) cursului de schimb valutar CHF-LEU, pentru efectuarea platilor in temeiul contractului sus mentionat, la valoarea de la momentul semnarii contractului, respectiv la valoarea 2,1342 lei/CHF, curs ce urmeaza sa fie stabilit pe toata perioada derularii contractului. Dispune denominarea, in moneda nationala, a platilor” se arata in solutia tribunalului.
Avocatul Adrian Cuculis apreciaza ca decizia instantei este o premiera, intrucat a dispus si denominarea creditului. “Denominarea era respinsa, de regula, ramanea doar inghetarea cursului”, a afirmat avocatul Adrian Cuculis pentru News.ro.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: