Home » Justitie » Mort din cauza inconștienței unui amic!

Mort din cauza inconștienței unui amic!

de Răzvan CĂLIN

Un bărbat din Gherghești a decedat după ce scuterul condus de prietenul său s-a răsturnat. Individul nu poseda permis de conducere și era și ”afumat” bine.

Duminică, 3 iulie, un localnic din comuna Gherghești – Mircea Vătafu (50 de ani) – și-a găsit sfârșitul în timp ce se deplasa cu un scuter condus de un prieten de al său. Accidentul s-a produs în jurul orei 13.40, pe Drumul Județean (DJ) 245 B, pe raza satului Gherghești. Mopedul era condus de un prieten de al bărbatului, Costel Mocanu (38 de ani) și cei doi intenționau să ajungă în satul Corodești. Mocanu nu deținea permis de conducere, ba s-a mai și urcat pe moped deși în prealabil consumase băuturi alcoolice.

”La un moment dat, într-o curbă la dreapta, din cauza neadaptării vitezei, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare. În consecință, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un podeț din beton de pe partea stângă a sensului de deplasare. După producerea accidentului, cel care conducea mopedul a părăsit imediat locul faptei. Însă, în scurt timp, polițiștii au reușit să-l identifice”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, de la Biroul Mass-Media al IPJ Vaslui.

Deși a fost transportat rapid de ambulanțieri la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad, Vătafu a decedat din cauza leziunilor grave suferite. În schimb, Mocanu a scăpat doar cu o contuzie la pumnul drept și o contuzie facială.

Ulterior, oamenii legii au realizat de ce Mocanu a fugit de la locul faptei, fără să-i pese că amicul său zăcea în comă pe șosea. În momentul în care l-au verificat cu aparatul alcooltest au constatat că acesta era bine afumat, rezultând o valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din cercetările efectuate, s-a mai stabilit (pe lângă faptul că Mocanu nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule) că mopedul i-a fost încredințat de un alt bărbat din comuna Gherghești. În momentul producerii accidentului, niciunul din cei doi bărbați nu purta cască de protecție, un alt amănunt care poate că i-ar fi salvat viața lui Vătafu. Pe numele lui Mocanu a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: