Home » Justitie » Polițiștii au pus gând rău contrabandei cu țigări!

Polițiștii au pus gând rău contrabandei cu țigări!

de Răzvan CĂLIN

Timp de două zile,  Bârladul și comunele arondate au fost vizate de polițiști în cadrul unei acțiuni de combatere contrabandei cu cu țigări.

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigații Criminale, Serviciul Rutier și Serviciul Acțiuni Speciale, au derulat week-end-ul trecut o acțiune ce a vizat combaterea contrabandei cu țigări în zona Bârladului. Acțiunea s-a întins pe durata a două zile (sâmbătă și duminică) și s-a derulat atât în Bârlad, cât și în comunele arondate.

”Au foste efectuate controale în unități de alimentație publică (cum ar fi restaurante, baruri), dar și în piețele agroalimentare și târgurile din această zonă. Pe timpul acțiunii, au fost verificate 43 de societăți comerciale și 36 de autovehicule, fiind legitimate peste 50 de persoane. În același timp au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 25.650 de lei”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, de la Biroul Mas – Media al IPJ Vaslui.

Totodată, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 2.680 de țigarete și bunuri în valoare de 300 lei. Pentru infracțiunea de contrabandă, Legea 86/2006 prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea unor drepturi. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, polițiștii acționând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracționale pe linia introducerii în țară a țigărilor de contrabandă, cât și a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: