Home » Social » Finalul tragic al poveștii dintre doi homosexuali. Dedesubturile sordide ale crimei de la Bunești Averești!

Finalul tragic al poveștii dintre doi homosexuali. Dedesubturile sordide ale crimei de la Bunești Averești!

de Daniel MICU

Crima infioratoare petrecută sâmbătă în localitatea Bunești-Averești este sfârșitul tragic al unei povești de amor cu năbădăi dintre doi consăteni aflați, de ani de zile într-o relație homosexuală cunoscută atât de săteni, cât și de rude.

Est News vă prezintă astăzi dedesubturile sordide ale crimei care a zguduit din temelii întreaga comunitate din Bunești Averești. Gabriel Moisanu, un barbat de 39 de ani, si-a zdrobit in bataie iubitul cu 7 ani mai tanar, Ionuț Rusu. Cel din urma a incercat sa aplaneze o cearta violenta iscata intre agresor si un cioban, insa a nimerit el insusi sub ploaia de lovituri. Cu sange rece, criminalul si-a tarat victima intr-o rapa, la cativa kilometri distanta de satul Bunești si a anuntat la 112 ca prietenul sau a cazut din caruta inainte ca el sa isi dea seama de asta si ca l-a gasit inconstient.

Legistii si-au dat seama imediat ca e vorba de o crima, iar barbatul de 39 de ani, fost puscarias, a fost incatusat. Politistii l-au gasit ascuns in beciul casei. Terorizat ani la rand, tot satul rasufla acum usurat ca a scapat de el, dar ii plange de mila tanarului ucis, despre care stiau ca este abuzat sexual, este batut si pus la munca de temutul recidivist. Tot de teama acestuia, nimeni nu a suflat o vorba la politie.

Coplesita de durere, Violeta Rusu, mama tanarului de 32 de ani, povesteste printre lacrimi prin ce chinuri a trecut fiul ei in ultimii ani. Desi barbatul de 39 de ani venea in toiul noptii si il lua din pat cu forta, iar pe ea si pe sotul ei ii batea daca se opuneau, nu s-a putut opune de frică. Tot satul traia insa sub teroare. Gabriel Moisanu, care a stat la puscarie tot pentru fapte cu violenta, era de neoprit atunci cand se imbata. Oamenii spun despre el că a taiat gatul unui cal, în plină stradă, pentru ca nu i-a executat comanda, a batut mai multi consateni pana i-a lasat inconstienti, lovea cu ce avea la indemana pe oricine ii iesea in cale, fura din toate curtile si gradinile si nimeni nu ii putea tine piept. Cu mic cu mare, toti ii stiau de frica in Bunești.

mama-victima-bunesti-averestiCu doua nopti inainte de crima, agresorul a navalit in casa iubitului sau, l-a smuls din asternut si a amenintat-o pe mama acestuia cu moartea daca se apropie. L-a dus la locuinta lui, unde isi faceau veacul si de atunci, batrana nu si-a mai vazut fiul in viata: ”Joi la 12 noaptea a intrat in casa Gabriel si mi-a luat baiatul din somn. M-am trezit. L-a luat fara papuci. A plecat. Nu a venit nici vineri noaptea. Sambata dimineata, nu era baiatul in pat si am plecat la treaba. Seara, cand am venit, in sat am auzit ca baiatul meu e mort in poienita”.

Suspectul a sustinut in fata anchetatorilor ca au fost impreuna la incarcat ovaz, dar ca pe drumul catre casa, tanarul a cazut din caruta si si-a dat seama abia cand a ajuns la destinatie. S-ar fi intors dupa el, dar l-a gasit in stare grava. Medicii legisti au stabilit ca omul pierise stalcit in bataie, iar politistii au pornit imediat in cautarea principalului suspect. L-au gasit pitit in beciul casei si i-au pus catusele. Il asteapta 25 de ani dupa gratii!

Despre relația lor homosexuală, mama victimei recunoaște că știa: ”S-au inteles. Sunt de 6 ani prieteni. El era prea violent, daca nu il lasam sa se duca, ma batea si pe mine.  Știam că face treburile alea, mi-au mai spus și oamenii. Dar copilul meu nu a zis nimic. Era speriat si nu putea sa stea in sezut. Nu mi-a spus niciodata, dar era tot timpul speriat. Chinuit tare a fost baiatul meu. Si acum. I-a sfaramat toate oasele. Criminalul e foarte periculos. A batut vreo cinci oameni. Pe al meu l-a batut de multe ori, nici nu mai spun. Venea noaptea il lua, il batea, rau tare era”.

Stefan Crețu, cumnatul lui Ionuț, confirmă povestea și aduce acuzații grave polițiătilor din comună: ”Criminalul il mama-criminal-bunesti-averestisechestra. I-a fost frica. Batea oamenii in sat. A facut legea in comuna. Politia nu isi face datoria, daca isi facea datoria, era inchis demult. Saracul cumnat, orice ii spunea executa ca un robot. Ii era teama. <Daca nu vii acum, te termin!>. Mama soacra spunea ca ii zicea: <Vine cu mine ca e al meu!>. E o vorba cu mai multe înțelesuri, ca si cum era nevasta.

Maria Moișanu, mama agresorului, îl compătimește pe fiul său, dar nu îi ia apărarea: ” I-am vazut ca au plecat la ora 10 cu caruta sa aduca ovaz. Atata stiu. A venit si a spus ca Ion a cazut din caruta. Nu ma asteptam la dansul. A fost muncitor, harnic, a avut pamant, tot ce ii trebuie, nu stiu la ce l-a dus mintea si capul sa faca asa ceva”.

Ieri, magistratii vasluieni au decis ca Benu Moisanu sa fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Intre timp, ancheta continua, urmand a se stabili exact imprejurarile in care s a petrecut teribila crima.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: