Home » Administratie » Licitație pentru gunoiul județului. Cine va administra groapa de la Roșiești!

Licitație pentru gunoiul județului. Cine va administra groapa de la Roșiești!

În maximum o lună contractul de delegare prin concesionare a gestiunii serviciului public de management și operare a Centrului de management integrat al deșeurilor (CMID) din județul Vaslui, a stațiilor de transfer și platformelor publice de colectare a deșeurilor din Negrești, Vaslui, Huși și Bârlad ar putea fi semnat.

Acum două zile, Consiliului Județean (CJ) Vaslui a deschis ofertele depuse de agenții economici în vederea administrării CMID, care va gestiona și groapa de gunoi de la Roșiești. La licitație s-au prezentat șapte operatori economici, din care patru figurează ca asociații de operatori. Una dintre firmele înscrise este SC Goscom SA Vaslui, care are toate șansele să piardă acest contract din cauza tarifului propus în vederea depozitării gunoaielor produse de populație – 54,05 lei/tonă. Asocierea SC Rossal SRL- SC Diasil Service SRL a propus 48,70 lei/tonă. În același timp, Goscom a ofertat cel mai mic preț la depozitarea deșeurilor produse de operatorii economici: 57,05 lei/tonă.

În următoarele 25 de zile, autoritatea contractantă, respectiv Consiliul Județean Vaslui, va verifica toate documentele depuse de societățile prezente la licitație (grad de calificare, documente contabile). Ulterior, personalul calificat din cadrul CJ va acorda punctaje firmelor prezente la licitație care vor trece de faza verificărilor, iar în baza acestor punctaje se va stabili câștigătorul contractului. (Bogdan RUSU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: