Home » National » Cioloș anunță un nou pachet de debirocratizare care vizează mediul economic

Cioloș anunță un nou pachet de debirocratizare care vizează mediul economic

Premierul Dacian Cioloș a anunțat miercuri că Guvernul își propune adoptarea în toamnă a unui nou pachet de măsuri de debirocratizare care să vizeze în mod special mediul economic. 

”O să venim cu un nou pachet de simplificare care să vizeze cu precădere mediul economic. Am avut discuții deja cu companii, cu sectorul privat și am deja sugestii de simplificare și în toamnă, cred în septembrie, vom veni cu un nou pachet”, a spus Cioloș la postul public de televiziune.

El a precizat că în prima fază administrația nu a fost ”foarte reactivă” la propuneri, reacția fiind că nu există legi care să impună o simplificare.

Premierul Dacian Cioloș a reiterat faptul că a trimis miercuri scrisori de însărcinare miniștrilor care au în subordine servicii publice și agenții care intră în contact direct cu cetățeanul pe punctele specifice prevăzute de ordonanța de urgență referitoare la debirocratizare.

Conform scrisorilor, ministerele urmează să desemneze până la data de 15 iulie 2015 o persoană din minister care va fi responsabilă cu aplicarea și monitorizarea măsurilor din pachetul pentru simplificare.

Totodată ministerele vor lua toate măsurile necesare pentru aplicarea efectivă a Ordonanței și a Memorandumului, urmând a înainta un raport către Guvern în termen de 40 de zile de la emiterea ordonanței care va preciza inclusiv numărul documentelor solicitate și taxele aferente serviciilor furnizate de către ministere. De asemenea, ministerele vor transmite raportări lunare privind stadiul implementării pachetului legislativ de simplificare și debirocratizare, a informat Guvernul.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: