Home » Justitie » O firmă din Bârlad este implicată într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani!

O firmă din Bârlad este implicată într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani!

de Răzvan CĂLIN

SC EMMADOR COMPANY SRL Bârlad este firma luată în vizor de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Un dosar complex de evaziune fiscală, instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, are în vizor și o firmă din Bârlad – SC EMMADOR COMPANY SRL, al cărei asociat unic este bârlădeanca Manuela Luci Vasilache. Trebuie spus că Manuela Vasilache este angajată la Compartimentul Resurse Umane din cadrul SC Rulmenți SA Bârlad.

Însă, anchetatorii au vizat-o din  perspectiva firmei la care este asociat unic (și singurul angajat), respectiv SC EMMADOR COMPANY SRL. Firma are ca obiect de activitate intermedieri în comerțul cu combustibili, minereuri, metale și produse chimice pentru industrie. În cursul zilei de ieri, 6 iulie, echipe de anchetatori au descins la sediul firmei bârlădene, situat pe strada Plevnei nr. 38.

evaziune fiscalaConform procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, dosarul vizează un grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Totul a pornit de la o sesizare făcută de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Anchetatorii au reușit să stabilească că în perioada 2012 – 2015, suspecții, prin intermediul a 74 de societăți comerciale (printre care și firma din Bârlad), au creat un circuit  comercial  fictiv având  drept scop sustragerea de la plata  impozitelor  și taxelor  datorate bugetului de stat, în  vederea obținerii de beneficii financiare  substanțiale. Până în prezent, oamenii legii au calculat că prin acest sistem ilicit s-au scurs nu mai puțin de 12,3 milioane de euro.

Ieri, anchetatorii au efectuat nu mai puțin de 36 de percheziții domiciliare și la sediul unor societăți comerciale din  județele Prahova, Giurgiu, Constanța, Iași, Ialomița, Vrancea, municipiul București și bineînțeles la sediul firmei bârlădene.

”În baza facturilor  emise de societățile ‘fantomă’, administrate de suspecți, s-a  creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 5.300.000 euro, constând în impozit pe profit neconstituit și taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au  făcut obiectul acestui circuit financiar  fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de  12.300.000 euro. În vederea recuperării prejudiciului s-au dispus măsuri asiguratorii până la  concurența prejudiciului creat”, se arată într-un comunicat emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

La acțiune au fost angrenați și polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova – Serviciul  de Investigare a Criminalității Economice. Cercetările au fost  efectuate cu suportul  tehnic al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, iar perchezițiile au  fost  puse în executare cu sprijinul jandarmilor  din cadrul Grupării de  Jandarmi Mobile ‘Matei Basarab’ din Ploiești și al polițiștilor  din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Ploiești.

Contactată telefonic de jurnaliștii de la Est News, Manuela Vasilache, – asociat unic al SC EMMADOR COMPANY SRL Bârlad – a negat cu vehemență implicarea firmei sale în această rețea infracțională, susținînd că nu are habar de nimic și că la mijloc ar fi vorba de o eroare. Cu toate acestea, la o simplă căutare pe Internet, aflăm că firma în cauză o are ca asociat unic pe Manuela Vasilache, iar la persoană de contact figurează chiar numărului de telefon pe care jurnaliștii de la Est News au interpelat-o pentru a-i cere un punct de vedere!

About Razvan Calin

One comment

  1. Femeia barbat din URB. cam tarziu si-au dat seama de evaziune dei de la Parchet . Ma intreb cand isi vor da seama cine este in spatele afacerii ? sa vedem cat sunt de tari procurorii nostri !!

%d blogeri au apreciat: