Home » Sport » Sporting Juniorul Vaslui, la turneul internațional de fotbal juvenil „Junior’ s Cup” din Bulgaria

Sporting Juniorul Vaslui, la turneul internațional de fotbal juvenil „Junior’ s Cup” din Bulgaria

junior cup albena - grupeVasluienii de la Sporting Juniorul Vaslui participă în aceste zile, prin grupele 2001 și 2002, la turneul internațional de fotbal juvenil „Junior’ s Cup” din Bulgaria.

Puștii născuti în 2001 se vor duela în grupa B cu românii de la Dunărea Călărași din România și bulgarii de la Cherno More Varna și Dobrudja Dobrich. În fazele superioare pot întâlni una din echipele care evoluează în grupa A: Dinamo, Zimbru Chisinău, Petrolul Ploiești și Spartak Varna. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în semifinale. Apoi clasamentul final se va stabili în urma finalei mări și finalei mici.

La categoria 2002 șase echipă se duelează în sistem fiecare cu fiecare. Sporting Juniorul Vaslui dă piept cu Dinamo, Chernomorets Balchik, Iunak Varna, CSMS Iași și Zimbru Chisinău.

La ediția a treia a turneului organizat de” West Football Arena” s-au înscris 84 de echipe, elita României-Bulgariei și a Republicii Moldova. În această perioadă e găzduită cea de-a doua etapă, când mai au loc și competiții pentru grupele 2003 și 2004. Le mai ținem pumnii și formațiilor românești Atletico Bradu, Dinamo, Academia Farul Constanța, CS Arad, Atletico Arad, Ajax NG București și Steaua NG București. Emoțiile, stresul și adrenalina vor crește cu siguranță pe zi ce trece și împreună vor oferi un spectacol fotbalistic reușit, cu ajutorul tuturor participanților dar și a susținătorilor. Invingătorii vor primi cupe, medalii și premii individuale la festivitatea de premiere la care vor participa și Florentin Petre, Dănuț Lupu și Eugen Trică. Un premiu special pentru fair play va fi acordat la fiecare grupă de vârstă. Respect for respect, not to racism și fairplay, sunt îndemnurile organizatorilor. Poliția bulgară și o firmă de pază vor fi alături de organizatori, iar actele de „vandalism nu vor fi tolerate.

Vasluienii au „antecedente” la competițiile internaționale

Cele mai mari speranțe ale vasluienilor se leagă de grupa 2001, pregătită de Cornel Cracea și Gabriel Crăciun, una dintre cele mai bune echipe la nivelul acesta de vârstă. Copiii sunt obligați de rezultatele anterioare să facă o figură frumoasă. La turneele internaționale la care au participat au câștigat în dueluri cu echipe care au renume. Au învins echipe foarte bune precum Dinamo Moscova, Brescia, Steaua Roșie Belgrad, Tatran Presov, Dinamo Tbilisi, Dinamo Kiev. La Fragaria Cup au câștigat doi ani consecutiv. Aceștia au câștigat și două turnee în Ungaria la Youth Festival. Fiecare dintre ei poate face diferența, așa cum au și făcut-o.

Cum s-au descurcat echipele românești până acum

Între 29 iunie și 3 iulie turneul a găzduit competiții la nivelul categoriilor de vârstă 2005, 2006, 2007 și 2008. Academia Farul Constanța a câștigat competiția la categoria de vârstă 2007, după ce a trecut în finală de Zimbru Chișinău cu 4 – 3. Românii au disputat finala și la 2005, dar au pierdut cu 0 -2 în fața celor de la Botev Plovdiv. Academia Gheorghe Hagi se poate lăuda cu două locuri pe podium. La categoria de vârstă 2007 au învins UTA Arad în finala mică, scor 5 – 4. Iar la 2006 au obținut locul trei după ce au trecut de CSCT Buiucani cu 3 – 1. Dinamo a reușit să se califice în semifinale la categoria 2008, dar a avut ghinionul să dea peste câștigătoarea competiției Dunav Ruse. Bulgarii le-au administrat un sec 5 – 0. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: