Home » Administratie » Doctorul Viorel Huzum, în dizgrația PSD. ”Dacă nu vrea să aducă bani la spital, de ce vrea să fie șef?”

Doctorul Viorel Huzum, în dizgrația PSD. ”Dacă nu vrea să aducă bani la spital, de ce vrea să fie șef?”

de Simona MIHĂILĂ

Validarea rezultatului concursului pentru șefia Secției de Neurologie din cadrul Spitalului de Urgențe ”Elena Beldiman” Bârlad a prilejuit primele discuții contradictorii în noul Consiliu Local (CL) al Bârladului, scânteia fiind dată de un articol apărut în Est News, în ediția de joi, 5 iulie, în care doctorul Viorel Huzum, cel care a câștigat prin concurs șefia secției de Neurologie, a vorbit pentru prima dată deschis despre conflictul dintre medicii neurologi și coducerea spitalului (vezi articolul).

cl-barlad-2016Obiectul acestui conflict îl reprezintă refuzul celor mai mulți dintre neurologi de a se pune la dispoziția pacienților prin ambulatoriul spitalului (policlinică), pe motiv că nu sunt plătiți. Ei preferă să încheie colaborări cu clinicile private. Chiar dacă pacienții nu sunt afectați în mod direct (serviciile pe care le primesc la privat fiind decontate, ca și la spital, de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate – CJAS), conducerea spitalului este nemulțumită, întrucât instituția pierde bani. Altfel spus, consultațiile oferite prin ambulatoriu nu ar aduce avantaje materiale doctorilor, ci doar spitalului.

Poziționarea doctorului Huzum de partea celor care refuză să dea consultații neplătite în ambulatoriul spitalului nu a fost tocmai aplaudată de grupul de consilieri PSD din CL. Consilierul Andrei Huiban, cel care a luat cuvântul în numele colegilor săi de partid, a pus sub semnul îndoielii buna calitate a viitoarei prestații de conducător de secție a lui Viorel Huzum.

”Este un semn de întrebare ce trebuie deslușit. Am citit declarațiile făcute în presă de domnul doctor, mai exact în ziarul Est News, în care recunoaște că are un conflict cu echipa de conducere a spitalului, care le cere să ofere consultații și în ambulatoriu. Trei din cei patru medici, printre care și el, refuză. Domnul Huzum, în calitate de șef de secție este un fel de manager mai mic al spitalului, va fi ordonator de credite, va trebui să aducă bani la spital. În consecință. În condițiile în care domnia sa știe că spitalul nu primește bani dacă medicii nu oferă consultații în ambulatoriu, mă întreb de ce vrea să fie șef? Este o contradicție aici: vrei să fii șef, dar nu să și aduci bani pentru spital. Atunci, de ce?”.

Consilierul PNL Elena Monu a considerat că sursa care a generat îndoielile lui Huiban – adică presa – nu este un argument suficient de întemeiat pentru ca poiectul de hotărâre să nu fie aprobat.

Viorel Huzum a fost validat în funcția de șef al secției de Neurologie cu 12 voturi pentru, 9 consilieri (evident PSD) exprimându-se împotrivă.

Sunt voci, mai cu seamă din rândul liberalilor, care afirmă că opoziția manifestată de pesediști la adresa doctorului Huzum nu ar avea nicio legătură cu declarațiile făcut de acesta în presă ci, mai degrabă, cu preferințele sale politice. Este de notorietate faptul că, încă din pre-campania electorală, Huzum a fost extrem de activ pe unele grupuri de socializare și nu a ezitat să se exprime împotriva conducerii pesediste a orașului (în calitate de cetățean și nu de reprezentant al spitalului).

About Simona Vasile

One comment

  1. Pe undeva Huiban are dreptate.Gurile rele si cei care au trecut prin secia neurologie spun si lucruri mai urate despre domnul doctor.Daca medicii de la neurologie spun ca in sectie munca e grea,si asa este ,nu pot da consultatii datorita oboselii, la privat cum de pot da consultatii???De fapt si alti medici din spital desi faceau consltatii in policlinica ,te duceai cu bilet de trimitere te invitau la privat unde aveau consultatii.Aici legea e permisiva si ar trebui sa interzica acest fapt.

%d blogeri au apreciat: