Home » Social » Iată cine va reprezenta Bârladul și Vasluiul la „Mamaia Copiilor”!

Iată cine va reprezenta Bârladul și Vasluiul la „Mamaia Copiilor”!

Mai sunt zece zile până când va începe o nouă ediție a celui mai important festival național pentru copii – „Mamaia Copiilor”, în care vor evolua și trei interpreți din Bârlad și Vaslui. Cei patru mici artiști sunt pregătiți de profesorul Dragoș Gheorghiu.

La secțiunea Interpretare, vor urca pe scena Casei de Cultură din Constanța Alexandrina Dariescu (6 ani), din Vaslui și bârlădenii Bianca Grigore (10 ani), Răzvan Popa (9 ani) și Maria Mihăilă (7 ani). Alexandrina Dariescu va concura și la secțiunea Creație.

„«Mamaia Copiilor» rămâne cel mai bun festival de muzică ușoară pentru copii. Acum doi ani nu am avut niciun reprezentant, dar, anul trecut, Bârladul a fost prezent în festival prin Tudor Nechifor (6 ani), care a reușit să obțină premiul Centrului de Creație Constanța. Festivalul are un nivel deosebit de ridicat la ambele secțiuni din competiție – Interpretare și Creație. Elevii mei au reușit să treacă de cele două preselecții pentru ca, în final, să fie admiși între zecile de mici interpreți care vor participa la festival. Concurenții trebuie să fie copii cu experiență muzicală și nu începători, având în vedere nivelul ridicat al competiției”, ne-a declarat Dragoș Gheorghiu.

Festivalul de muzică ușoară „Mamaia Copiiilor”, ediția a XVI-a, va avea loc în perioada 18-24 iulie, la Constanța. Profesorul de canto Dragoș Gheorghiu speră ca și anul acesta elevii săi să se întoarcă acasă cu câte un premiu. Copiii au fost pregătiți timp de o jumătate de an pentru festivalul „Mamaia Copiilor”, așa că șanse de afirmare există. Le mai trebuie și puțin noroc, ceea ce le dorim și noi! (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor