Home » Invatamant » În fiecare zi din săptămână, o altă surpriză pregătită copiilor din Bârlad de către Biblioteca ”Belloescu”. Nu este vorba de cărți!

În fiecare zi din săptămână, o altă surpriză pregătită copiilor din Bârlad de către Biblioteca ”Belloescu”. Nu este vorba de cărți!

De luni, Biblioteca „Stroe S. Belloescu” Bârlad dă startul vacanței pentru copii, invitându-i să participe la activități creative pe parcursul săptămânii.

Lunea și vinerea, de la ora 11.00, atelierul de creat genți și accesorii din hârtie îi așteaptă pe copiii cu vârste de peste 12 ani să învețe tainele confecționării unor accesorii extrem de originale. 20 de cursanți vor fi coordonați de bibliovoluntari. Marțea și joia, de la ora 10.00, va fi deschis cercul micilor actori. Zece copii vor putea interpreta mici roluri și scenete, fiind îndrumați de doi bibliovoluntari. Zilele de marți și joi vor pline, pentru că, de la ora 11.00, copiii care doresc să învețe noțiuni de bază ale limbii engleze se pot înscrie la cursul de engleză pentru începători, într-o grupă de 15 copii.

Miercurea este dedicată dansului. La ora 10.00, 12 copii vor primi lecții de dans de la doi voluntari talentați. Ziua de vineri va fi rezervată celor care doresc să realizeze obiecte hand-made, lucrări de pictură, împletituri. „Atelierul mâinilor dibace” așteaptă 15 copii care vor să creeze lucruri utile și originale.

Cristina VizitiuActivitățile pe care biblioteca noastră le-a pregătit pentru vacanță se adresează copiilor între 6 și 10 ani, cu excepția celui de creat genți din hârtie, unde se pot înscrie copii cu vârste de peste 12 ani. Toate aceste activități le organizăm cu scopul de a-i ajuta pe cei mici să-și dezvolte ludic aptitudinile și, un lucru foarte important, creativitatea. Toate activitățile vor avea loc în sediul Bibliotecii «Stroe S. Belloescu», cu excepția «Atelierului mâinilor dibace», care își va desfășura activitatea în aer liber, în spatele secției pentru copii. Termenul limită de înscriere este astăzi, 8 iulie, dar deja s-au ocupat locurile în proporție de 90%”, ne-a declarat Cristina Vizitiu, șefa Serviciului Biblioteci din cadrul Primăriei Bârlad.

Vești bune sunt și pentru cititorii adulți ai bibliotecii. După nouă luni în care accesul la sala de lectură și în cea de împrumut a fost restricționat din cauza inventarierii fondului de carte, de astăzi, pot veni la sediul central al bibliotecii pentru a împrumuta cărți sau pentru a studia în sala de lectură, așa cum erau obișnuiți până în luna noiembrie 2015, când a început inventarul. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: