Home » Sport » CSS Bârlad participă cu trei sportivi la etapa finală a Campionatului Național de Juniori 3

CSS Bârlad participă cu trei sportivi la etapa finală a Campionatului Național de Juniori 3

Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad va avea trei atleți la startul competițiilor din cadrul etapei finale a Campionatului Național de Juniori 3. Un băiat și două fete vor reprezenta Bârladul și se vor lupta pentru medalii la Cluj miercuri și joi. Raul Vrabie va alerga în cursa de 2.000 metri obstacole, dar și la 3.000. Ștefania Vîrlan va evolua la 400 de metri și 800. Sportivii se antrenează la CSS Bârlad sub îndrumarea profesorului Lucian Bolgar. Alexandra Vamă, pregătită de profesorul Vlad Sîrbu va ataca podiumul la proba de 3.000 de metri.

Așteptăm să treacă acest concurs și vom vedea ce rezultate vom obține. În ce privește sportivii mei am încredere că vor avea o comportare bună. Important este că se pregătesc corespunzător. Sper să fie sănătoși și apți de luptă acolo. Proba la care participă Raul este o probă grea, pentru cei puternici. Dar este un copil ambițios și nu îmi fac probleme că nu va da totul. Este un om de concurs, nu este emotiv și luptă până la capăt. S-a dezvoltat foarte frumos în ultimul timp, s-a înălțat și a acumulat forță. Sperăm la o medalie de argint. Ștefania este serioasă și muncește și sunt convins că va avea un viitor frumos, va ajunge să facă performanță.”, ne-a declarat Lucian Bolgar

Raul Vrabie are a doua performanță la nivel național. Este din Perieni și a fost selecționat în vară. Ștefania Vîrlan a avut rezultate deosebite la gimnastică, dar din cauza unor probleme de sănătate a fost nevoită să renunțe.

Lucian Bolgar se află în Poiana Brașov, într-un cantonament de pregătire, alături de sportivă Aura Blioju. Atleta din Bârlad se va alătura împreună cu antrenorul său delegației române care pleacă la Tbilisi, în Georgia. Va participa la Campionatul European de juniori II la proba de 2.000 de metri obstacole. Bârlădeanca a fost foarte aproape de a obține bronzul la Campionatele Balcanice de juniori II, unde a pierdut podiumul pe ultima sută de metri.

Vlad Sârbu

Vlad Sârbu

Nu sunt încă șanse la o medalie pentru că Alexandra e în primul an de juniori III și întâlnește adversare mai mari și cu mai multă experiență. La anul însă cu siguranță se va bate pentru medalii, va fi favorită, pentru că are potențial. După timpul de la antrenamente ar ieși acum în primele zece, un lucru foarte bun pentru primul an. La antrenamente are un timp mai bun decât în concurs, pentru că a participat doar la două competiții până acum și nu are experiența necesară. A alergat și 11 minute pe 3.000 de metri, iar la concurs cel mai bun rezultat a fost 11:21 minute. Eu cred că poate, pentru că în primii 2.000 de metri a avut un timp foarte bun, 7:03. Dacă ar fi păstra ritmul în ultima parte cu un 3:30 ar termina cursa în 10:50. Cu timpul acesta ar fi în primele cinci. Depinde de ea, e nevoie de multă voință și dacă se ambiționează pe ultima mie poate reuși un rezultat bun. Sper să alerge mai bine pentru că o poziție mai sus în clasament ar însemna mult pentru moralul și motivația ei. Se vede în antrenamente că muncește și e disciplinată, dă tot ce poate. Cu mai multe antrenamente și competiții am încredere că va depăși acest blocaj”, a declarat Vlad Sîrbu pentru Est News. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: