Home » Administratie » Speranțe pentru un al treilea parc, la Bârlad

Speranțe pentru un al treilea parc, la Bârlad

După zeci de ani în care, la Bârlad, nu s-a mai amenajat de la zero niciun parc de dimensiuni considerabile, sunt speranțe ca, la anul, să înceapă lucrările pentru amenajarea unui nou parc generos, situat în vecinătatea Liceului „Mihai Eminescu”. Proiectul unui asemenea parc a fost întocmit încă din primăvară, sesiunea de depunere a acestuia la Regiunea de Dezvoltare N-E, în cadrul Programului Operațional Regional fiind deschisă în perioada 25 mai-25 noiembrie 2016. Primăria a angajat o firmă de proiectare din Iași, pentru că obiectivul nu este simplu, ci de anvergură.

„La această oră, ne aflăm în stadiul de întocmire a documentației. Dacă proiectul nostru va fi eligibil, va primi finanțare. În cazul în care vom primi undă verde, lucrările vor începe în 2017 și vor fi finalizate în 2019. Este nevoie de timp pentru că nu va fi vorba doar despre amenajarea uni spațiu verde, ci despre înființarea uni parc modern, cu instalații de iluminat, de irigat și alte lucrări care necesită timp și termene precise”, ne-a declarat ing. Olga Ungureanu, șefa Serviciului de Gospodărie comunală și locativă din cadrul Primăriei Bârlad.

Conform ghidului de finanțare, doar 10% din suprafața parcului va trebui să fie amenajată cu bănci, alei și alte mici construcții, restul trebuind să rămână spațiu verde. Terenul cu suprafața de 2,9 ha care va deveni parc public, în cazul în care va fi finanțat, este un teren cu vegetație îmbătrânită în mare parte, de aceea vor trebui făcute lucrări de ecologizare, vor fi tăiați copacii bătrâni și uscați, iar terenul va trebui adus la cotă. Parcul va beneficia de un spațiu de joacă pentru copii, inclusiv pentru cei cu dizabilități, dar și de echipamente de fitness pentru persoanele sănătoase dar și pentru cele cu dizabilități. Va fi amenajată și o cișmea de fontă, o scenă din lemn, vor exista mese de șah cu scaune, iar parcul va fi dotat cu pubele de colectare selectivă a deșeurilor și cu grup sanitar.

În ședința din 7 iulie, legislativul local a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico – economici pentru amenajarea parcului care se va numi „Mihai Eminescu”. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: