Home » Sport » Atletele Liceului cu Program Sportiv Vaslui au cucerit patru medalii la Campionatul Național de Juniori III

Atletele Liceului cu Program Sportiv Vaslui au cucerit patru medalii la Campionatul Național de Juniori III

Cele trei sportive de la LPS Vaslui – Georgiana Nedelea, Diana Ionela Vîrlan și Izabela Spiridon – care au participat zilele trecute la etapa finală a Campionatului Național de Juniori III, au reușit să cucerească nu mai puțin de patru medalii. Atletele pregătite de profesoarele Viorica Pintilie și Elena Bogoș au cucerit la Cluj – Napoca de două ori argintul și de două ori bronzul. Georgiana Nedelea a reușit cele mai mari performanțe, două medalii de argint, la 1.500 și 800 de metri. Diana Ionela Vîrlan a cucerit bronzul la proba de 1.500 metri și a terminat pe șase la 800. Nici Izabela Spiridon nu s-a întors cu mâna goală de la Cluj și a cucerit bronzul la proba de 3.000 metri.

Tot patru medalii a reușit să cucerească LPS Vaslui și la la Campionatul Național de juniori II. La competiția care s-a desfășurat luna trecută la Pitești Izabela Spiridon a cucerit bronzul la 3.000 și 5.000 de metri. Iar Georgiana Nedelea a luat bronzul la 1.500. Ionela Lungu a obținut cea mai importantă distincție, argintul, la proba de 5.000 de metri, cu timpul de 18:42.06 minute.

Ne așteptam la medalii și a fost bine, fetele au avut evoluții reușite. E o confirmare a rezultatelor obținute la campionatul național de sală din iarnă. O surpriză plăcută ne-a oferit Ionela Vîrlan prin faptul că a reușit o clasare pe locul trei. Concursul presupune mult efort și se pot întâmpla multe evenimente neprevăzute. Cu toții muncim și venim pentru medalii, iar fetele s-au întrebuințat. Cerințele vor fi mai mari acum pentru că mergem și la junioare I. Regulamentul le dă dreptul să participe la o categorie mai mare, lucru care le va prinde bine”, a declarat pentru Est News profesoara Elena Bogos.

Performere și la școală

Pe lângă faptul că obțin medalii la competițiile la care participă an de an, atletele din Vaslui se descurcă bine și la învățătură :„Zilnic se antrenează, a fost un an foarte greu pentru că au avut și capacitatea. Antrenamentele sunt grele, iar când vorbim de forță, acestea durează până la 2 ore. La care se mai adaugă jumătate de oră pentru recuperare. Sunt eforturi fără de care nu am putea face față la competiții în lupta pentru medalii. De la copile I, de cam trei – patru ani, se pregătesc alături de mine în acest ritm. Cu toate acestea, Ionela Vîrlan și Georgiana Nedelea au intrat primele la Liceul cu Program Sportiv și au primit note foarte mari la capacitate. Izabela Spiridon face și ea efortul de a avea rezultate atât pe plan sportiv, cât și la învățătură. Ea va trece în clasa a VIII-a”, ne-a mai declarat Elena Bogos. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: