Home » Sport » Cupa „Podul Înalt” Vaslui la șah, cea mai mare prezență din istoria competiției! Șahiștii vasluieni au ”ras” tot!

Cupa „Podul Înalt” Vaslui la șah, cea mai mare prezență din istoria competiției! Șahiștii vasluieni au ”ras” tot!

Ediția din acest an a concursului de șah  Cupa ”Podul Înalt” Vaslui a înregistrat o premieră-record: cel mai mare număr de concurenți din istoria competiției. Aflată la cea de a IX-a ediție, competiția s-a bucurat de participarea a 122 de șahiști de la diferite cluburi de elevilor și palatele ale copiilor din țară (inclusiv cei din Vaslui): Arad, Suceava, Botoșani, Buzău, Bacău, Slobozia. Participanții s-au putut duela la unul din cele trei turnee: Open A (până în 19 ani) și Open B (până în 12 ani) pentru jucători legitimați, dar și un turneu pentru jucătorii nelegitimați. Pe lângă numeroșii jucători, concursul a atras și părinti, bunici, care au venit și i-au susținut pe aceștia în obținerea unor performanțe.

La seniori a fost învingător Sergiu Andrei Dinu, proaspăt absolvent al Liceului Teoretic ”Mihail Kogălniceanu”. Un alt vasluian, Alexandru Aliciuc, s-a clasat pe locul trei, a doua treaptă a podiumului fiind ocupată de buzoianul Mario Berechet.

Învingătoare la turneul Open B a fost arădeanca Lorena Mălina Guiu, urmată de Robert Patrik Mărunțiș, tot din Arad. Buzoienii au avut și aici un reprezentant, pe Teodor Mihnea Voicu, care s-a clasat pe trei. Lupta a fost foarte strânsă la general, iar stabilirea clasamentului final pe cluburi și palate a plasat Palatul Copiilor Vaslui pe primul loc cu 22 de puncte, urmat foarte aproape de Palatul Copiilor Arad cu 21, 5 puncte. O remiză a făcut diferența între vasluieni și arădeni. Pe locul trei s-a clasat Palatul Copiilor Buzău, cu 19 puncte. După finalul concursului, unele echipaje, printre care și cel al Vasluiului, s-au îndreptat direct spre Constanța, unde în această perioadă se desfășoară a X-a ediție a Festivalului Șahului Juvenil.

Arbitrajul a fost asigurat de Cătălin Baban, arbitru principal, și Gheorghe Cășeriu, arbitru secund. Concursul a fost înscris în C.A.E.N (Calendarul Activităților Educative Naționale) pe anul 2016 la domeniul Sport. Rezultatele concursului arbitrat de Cătălin Baban au fost înaintate Federației Române de Șah, prin care jucătorii vor primi puncte la coeficientul C.I.V (Coeficient Intern Valoric). Competiția fost finanțată de Palatul Copiilor Vaslui, care a asigurat masa și cazarea participanților. Complexul Silver Mall din Vaslui a găzduit competiția și a pus la dispoziția jucătorilor câte un voucher la piscină și la bowling. Toți participanții au primit medalii, diplome și cărți de șah. Iar primii trei clasați au primit și cupe.

Jucătorii vasluieni au avut o comportare foarte bună, dar și partenerii de joc au obținut rezultate foarte bune. Mă așteptam pentru că întotdeauna rezultatele copiilor au fost urmărite de mine, atât la gimnaziu, cât și la liceu. Am optat și pentru categoria de nelegitimați pentru că la Palatele Copiilor și Cluburile Elevilor facem și șah de masă, nu doar șah de performanță. Vasluiul a obținut întotdeauna rezultate frumoase la „Festivalul Șahului Juvenil”. Suntem la Constanța unde sperăm și de data aceasta să obținem rezultate care să răsplătească munca vasluienilor după un an de studiu intens al șahului”, ne-a declarat Constantin Grosu, președintele Clubului Sportiv „Sergentul„Vaslui. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: