Home » Justitie » Doi șoferi băuți au provocat două accidente rutiere cu victime!

Doi șoferi băuți au provocat două accidente rutiere cu victime!

Polițiștii Biroului Rutier municipal Vaslui au întocmit dosare penale și efectuează cercetări în cazul a două accidente de circulație în urma cărora două persoane au suferit vătămări corporale grave.

Florin G., de 23 de ani, din comuna Oșești, conducea un autoturism pe drumul sătesc din satul Buda, iar din cauza faptului că nu a păstrat distanța laterală fată de o căruță, a intrat în coliziune cu acesta. Căruțașul, Costache A, de 65 de ani a fost proiectat în urma impactului pe partea carosabilă. A fost transportat la Spitalul Județean de Urgentă Vaslui unde a fost diagnosticat cu ,,fractură claviculă și fracturi costale”.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, Daniel I., de 34 de ani, din comuna Banca conducea un autoturism pe D.J 244, pe raza satului Gara Banca, când a acroșat cu partea stângă a autoturismului un minor. Băiatul, în vârstă de 13 ani, se angajase neregulamentar în traversarea străzii. Minorul a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgentă „Elena Beldiman” Bârlad unde a fost diagnosticat cu „fractură gambă, traumatism cranio-cerebral, contuzie cot drept”.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii atrag atenția celor care vor să conducă după ce au băut!

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor și constituie un important factor de risc pentru șofer, pasageri și ceilalți participanți la trafic. Pentru că astfel cresc șansele de implicare într-un accident rutier, este și interzis de lege.

Pentru a conduce în siguranță șoferul trebuie să se afle în plenitudinea aptitudinilor sale deoarece condițiile de conducere se schimbă mereu. Acesta trebuie să își păstreze starea de atenție, să reacționeze rapid, să vadă clar și să aprecieze corect distanța și viteza. Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacție, echilibrul și capacitatea de a vorbi. Orice accident, rănire sau deces cauzate de consumul de alcool pot fi evitate în totalitate. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: