Home » Social » Pomana, o nouă metodă prin care hoții abili își ”vrăjesc” victimele!

Pomana, o nouă metodă prin care hoții abili își ”vrăjesc” victimele!

Metodele prin care bârlădenii cad victime înșelăciunilor sunt din ce în ce mai diversificate. Zilele trecute, o femeie trecută de 70 de ani, a rămas fără 14 grame de aur în câteva secunde, în timp ce mergea pe stradă. Hoții nu au acționat direct, cum făceau până acum, ci printr-o nouă metodă pe care am putea-o numi „metoda pomenii”.

În timp ce femeia mergea spre piață, o persoană dintr-o mașină înmatriculată în Spania, oprită la trecerea de pietoni, a salutat-o și a rugat-o să se oprească pentru că dorea să-i dea ceva de pomană, de sufletul morților. Femeia, de bună credință, a ascultat rugămintea celor din mașină și în timp ce, chipurile, primea „pomana”, a rămas fără cercei și inelul de aur.

„Nu știu cum s-a întâmplat. Cred că am fost hipnotizată. Totul  s-a petrecut foarte repede. Nu îmi explic. Nu sunt o naivă și totuși am fost victima unei hoții ordinare”, a declarat femeia păgubită.

Ghinionul pare că se ține scai de această femeie. Anul trecut, în aceeași perioadă, în timp ce dormea la prânz, un hoț care a pătruns pe geam în apartamentul femeii, situat la etajul I al unui bloc de pe strada Vasile Pârvan, i-a furat banii dintr-un portofel și un ceas de mână foarte scump. Atunci, hoțul a fost prins după câteva zile, dar acum nu. Femeia spune că a declarat furtul la zece minute după ce a constatat că i-au dispărut ca prin farmec bijuteriile, dar nu primit nici un semn de la polițiști nici după 14 zile.

Reprezentanții Poliției Municipiului Bârlad spun că ancheta se află în derulare și că se vor lua toate măsurile pentru ca hoții să fie prinși. Femeia le-a dat numărul mașinii, dar nu este sigură sută la sută că l-a reținut corect.

Polițiștii atrag atenția cetățenilor municipiului Bârlad să fie mai atenți și vigilenți. Uneori, naivitatea costă scump. Hoții sunt și buni psihologi, de regulă, iar rapiditatea cu care distrag atenția persoanelor credule este confundată de persoanele mai slabe de înger cu vraja sau hipnoza. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: