Home » Sport » Rezultat extraordinar pentru bârlădeanca Aura Blioju: calificată în finala Campionatului European de Atletism! Atleta are șanse mari la o medalie, după o evoluție magnifică în semifinale!

Rezultat extraordinar pentru bârlădeanca Aura Blioju: calificată în finala Campionatului European de Atletism! Atleta are șanse mari la o medalie, după o evoluție magnifică în semifinale!

de George PROCA

Atleta Aura Elena Blioju, care se pregătește la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad sub îndrumarea profesorului Lucian Bolgar, impresionează la Campionatul European de Juniori 2, competiție aflată în derulare în capitala Georgiei, Tblisi. Sportiva s-a calificat în finala competiției de 2000 metri obstacole cu al cincilea timp. A fost depășită în seria ei de sportivele care au reușit cei mai buni timpi în competiție până acum: daneza Anna Mark Helwigh, care a terminat cursa în 6:44:95 minute și turcoaica Derya Kunur, ce a reușit un timp de 6:45.97.

Bârlădeanca are șanse mari să cucerească măcar medalia de bronz, după ce a reușit să termine cursa în semifinale cu timpul de 6:50:63. Câteva sutimi stau între Aura și un loc pe podium. Pe trei se clasează acum croata Lora Ontl, cu timpul de 6:50.29 minute. Iar locul patru a fost ocupat de unguroaica Tira Pavuk, care a reușit să termine cursa în 6:50.61 minute. Aura Blioju a reușit și un personal best, după ce a terminat cursa în doar 6:50:63 minute.

Pentru performanța ei va fi și premiată de Federația Română de Atletism (FRA). Pentru bonus de obiectiv în cadrul Campionatului European de Juniori II, ”personal best-ul” este recompensat de federali cu 2.000 de RON. Cel mai bun timp al ei de până acum era 6:53.98. Dacă se va clasa pe podium în finală, bârlădeancă va mai primi un premiu din partea FRA. Pentru primul loc la Campionatul European de juniori II (cadeți) un sportiv român primește 4.000 de euro, pentru argint 3.000 euro, iar pentru bronz 2.000 euro.

Finala are loc mâine seară, de la ora 18:50 și va putea fi urmărită la televizor pe EuroSport 2. De asemenea, iubitorii atletismului bârlădean pot vedea rezultatul obținut de Aura pe site-ul http://eych2016.domtel-sport.pl/.

E un rezultat fantastic, e foarte aproape de medalie. Dacă se menține și vine în primele șase e oricum un rezultat extraordinar. A venit pe trei în seria ei deși obiectivul era doar să obțină locul cinci ca să își asigure calificarea. Iar dacă prindea un loc șase sau șapte în serie trebuia să fugă mai tare ca să prindă finala. Ca timp nu mă surprinde, dimpotrivă mă aștept să fugă mult mai tare. Depinde cum se va reface după tot efortul acesta și cum va gestiona emoțiile participării la o cursă de o asemenea anvergură ”, a declarat Lucian Bolgar pentru Est News.

Competiția europeană a adus la start 34 de atlete din 22 de țări. Atlete din România (2), Franța (2), Italia, Suedia (2), Spania (2), Turcia (2), Finlanda (2), Belarus,, Polonia, Islanda, Germania (2), Croația (2), Georgia, Austria (2), Slovenia (2), Elveția, , Ucraina (2), Irlanda, Ungaria (2) și Bulgaria au mers la Tblisi în cursa pentru medaliile europene. Sportivele au fost împărțite în două serii în faza semifinală. Dintre acestea doar 15 vor disputa ultimul act, cei mai buni timpi din fiecare serie și următorii cei mai buni cinci timpi. Cealaltă româncă din cursa de 2.000 metri obstacole nu a reușit calificarea în faza finală: Angela Veronica Olenici a reușit să se claseze doar pe 17, cu timpul de 7:04.87.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: