Home » Sanatate » 100 de persoane care au chefuit la o cumetrie la Podul Turcului au ajuns la urgențe, 11 dintre ei fiind aduși la spitalul bârlădean

100 de persoane care au chefuit la o cumetrie la Podul Turcului au ajuns la urgențe, 11 dintre ei fiind aduși la spitalul bârlădean

de Răzvan CĂLIN

Unsprezece persoane din localitatea Podu Turcului, diagnosticate cu toxiinfecție alimentară, au ajuns la Spitalul Bârlad după ce au chefuit la o cumătrie.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, Compartimentul de Primire Urgențe din cadrul Spitalului de urgență ”Elena Beldiman” a fost luat cu asalt de mai multe ambulanțe  din județul Bacău, care au adus nouă persoane în stare gravă din localitatea Podu Turcului. Toți cei 11 pacienți sunt adulți, cu vârste cuprinse între 21 și 51 de ani, care în noaptea respectivă participaseră la o cumetrie. Numai că, în scurt timp, tot mai mulți dintre ei au început să se simtă foarte rău, prezentând simptome specifice toxiinfecției alimentare: greață, vărsături, cefalee, febră etc. Din câte se pare, toate aceste probleme au fost provocate de alimentele consumate la cumătrie.

Cu toții au fost internați în Secția de boli infecțioase a spitalului bârlădean. În prezent, starea lor de sănătate este bună. Ceilalți participanți la cumetrie, care au acuzat acelelași simptome au fost duși cu ambulanțele în diverse spitale apropiate localității Podul Turcului.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: