Home » Social » ”Condu prudent, alege viața!”

”Condu prudent, alege viața!”

de Răzvan CĂLIN

Este titlul unei campanii de siguranță rutieră ce va fi derulată de Rotaract Vaslui în parteneriat cu IPJ și Primăria Vaslui.

Timp de două zile, conducătorii auto din Vaslui vor putea simți pe pielea lor cam ce senzații te pot încerca în timpul unei coliziuni. Este vorba despre o acțiune derulată de Clubul ”Rotaract” Vaslui, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui și Primăria Vaslui, în cadrul unui proiect intitulat ”Condu prudent, alege viața!”.

Această campanie se adresează în primul rând șoferilor participanți la traficul rutier care vor putea încerca pe pielea lor, cu ajutorul simulatorului de accidente „Crash”, senzațiile unei ciocniri la viteză mică și își vor putea imagina efectele devastatoare ale unui impact similar la viteză mai mare. De asemeni, Membrii Clubului Rotaract Vaslui vor distribui șoferilor aflați în trafic autocolante cu mesajul proiectului “Condu Prudent, alege Viața!”, precum și un pliant referitor la importanța conducerii preventive”, se arată într-un comunicat de presă emis de conducerea Rotaract Vaslui.

Evenimentul va alea loc luni, 18 iulie 2016, între orele 09:00-12:00 și sâmbătă, 23 iulie, între orele 10:00-12:00,  în Centrul Civic Vaslui. Campania a fost inițiată în 2008 de către Clubul Rotaract Iași și se desfășoara la nivel districtual în peste 15 orașe. Principalul țel al campaniei este sensibilizarea conducătorilor auto asupra accidentelor rutiere numeroase, cauzate cu preponderență de imprudență și comportamentul agresiv la volan.

About Razvan Calin