Home » Sport » Rezultat extraordinar pentru bârlădeanca Aura Blioju, locul șapte la prima competiție europeană. Bârlădeanca se calificase în finala Campionatului European de Atletism de pe locul cinci, după o evoluție magnifică în semifinale!

Rezultat extraordinar pentru bârlădeanca Aura Blioju, locul șapte la prima competiție europeană. Bârlădeanca se calificase în finala Campionatului European de Atletism de pe locul cinci, după o evoluție magnifică în semifinale!

de George PROCA

Rezultat mare pentru Clubul Sportiv Scolar (CSS) Bârlad și pentru atletismul bârlădean. Atleta Aura Elena Blioju, care se pregătește la CSS Bârlad sub îndrumarea profesorului Lucian Bolgar, a impresionat la Campionatul European de Juniori 2, competiție aflată în derulare în capitala Georgiei, Tblisi. S-a clasat a șaptea în ultimul act la proba de 2.000 metri obstacole, cu timpul de 6:52:37 minute. Sportiva s-a calificat în finala competiției de 2.000 metri obstacole cu al cincilea timp. A fost depășită în seria ei de sportivele care aveau cei mai buni timpi în competiție: daneza Anna Mark Helwigh, care a terminat cursa în 6:44:95 minute și turcoaica Derya Kunur, ce a reușit un timp de 6:45.97.

Bârlădeanca era la câteva sutimi de bronz după ce a reușit să termine cursa în semifinale cu timpul de 6:50:63. Pentru performanța ei va fi și premiată de Federația Română de Atletism (FRA). Pentru bonus de obiectiv în cadrul Campionatului European de Juniori II, ”personal best-ul” este recompensat de federali cu 2.000 de RON. Cel mai bun timp al ei de până acum era 6:53.98.

E un rezultat fantastic și puțin a lipsit să termine în primele cinci. Nu și-a mai îmbunătățit performanța din semifinale, dar putea veni pe patru – cinci fără probleme. E la prima competiție de o asemenea anvergură și va avea un viitor mare”, ne-a declarat Lucian Bolgar.

Competiția europeană a adus la start 34 de atlete din 22 de țări. Atlete din România (2), Franța (2), Italia, Suedia (2), Spania (2), Turcia (2), Finlanda (2), Belarus,, Polonia, Islanda, Germania (2), Croația (2), Georgia, Austria (2), Slovenia (2), Elveția, Ucraina (2), Irlanda, Ungaria (2) și Bulgaria au mers la Tblisi în cursa pentru medaliile europene. Sportivele au fost împărțite în două serii în faza semifinală. Dintre acestea doar 15 vor disputa ultimul act, cei mai buni timpi din fiecare serie și următorii cei mai buni cinci timpi. Cealaltă româncă din cursa de 2.000 metri obstacole nu a reușit calificarea în faza finală: Angela Veronica Olenici a reușit să se claseze doar pe 17, cu timpul de 7:04.87.

Peste 900 de atleți din toată Europa, din 49 de tari au participat la Campionatul European de Juniori II din Tbilisi (Georgia).

About Tehno Redactor