Home » Sport » Rugbyștii U14 de la CSS Bârlad, locul trei la Turneul Ardealului

Rugbyștii U14 de la CSS Bârlad, locul trei la Turneul Ardealului

Bârlădenii au luat cu asaltul Clujul și au obținut bronzul weekend-ul trecut la Turneul Ardealului, a treia etapă a Circuitului Național de Mini Rugby. CSS Bârlad a trecut în finala mică de CSO Pantelimon, cu scorul neverosimil de 17 – 0. Competiția a debutat sâmbătă, cu meciurile din faza grupelor la cele patru categorii de vârstă participante, U8, U10, U12 și U14. În urma disputării tuturor partidelor au fost stabilite clasamentele din grupe. Duminică au avut loc meciurile care au stabilit ierarhia finală a competiției și câștigătoarele. La competiția U14 au participat 8 echipe, iar la turneu 25 de echipe.

Bârlădenii pregătiți de profesorul Dan Tufaru au fost plasați în grupa C, unde s-au duelat cu CSC Mihail Kogălniceanu. Au trecut de constănțeni cu 11 – 8 (2 – 1 la lovituri de departajare). A urmat apoi un duel cu CS Triumf Șoimii București, pierdut cu 7 – 10. Cea care le-a refuzat bârlădenilor prezența în finala mare a câștigat competiția, după ce a învins CS Rugby Săcele. Este pentru a treia oara când CS Triumf Șoimii București a luat aurul. Și bârlădenii au fost constanți, după ce atât la Turneul Bucureștiului cât și la Turneul Dobrogei au reușit aceeași performanța.

css barlad u14 - toma marzac2„A fost un turneu foarte bine organizat, cu multe echipe participante. Toți copiii care au participat în aceasta competiție s-au comportat extraordinar. Sâmbăta a plouat torențial, fapt ce a dus la o bucurie sporita în sânul rugby-ului. În prima zi am bătut la moarte subita pe cei de la «Mihail Kogălniceanu». A fost 5 – 5 la sfârșitul timpului regulamentar. Au urmat doua reprize de prelungiri. Egalitatea s-a păstrat pe tabela astfel ca au urmat din nou prelungiri. Cine marca primul câștiga, dar nici așa nu a marcat nimeni. S-a decis stabilirea câștigătoarei după lovituri de departajare. Fiecare echipa a avut dreptul sa desemneze trei jucători la lovituri de picior căzută (dropgoal) din trei locuri diferite. Una pe centru, de la 20 de metri, una lateral stânga de pe linia de 15 metri și una chiar de pe margine. În cele din urma am învins cu 2 – 1. În meciul pentru locurile 1 – 4 bucureștenii ne-au condus ei 10 – 0, apoi am marcat noi. Pe un teren greu s-au făcut greșeli de ambele părți, s-a scăpat des balonul. Fiecare echipa a avut un jucător desemnat cel mai bun de către organizatori, iar de la noi a fost Toma Mârzac. A avut o evoluție buna, speram sa crească de la turneu la turneu, dar depinde de felul cum abordează el meciurile. E un sport de echipa însă și doar dacă toți joacă bine, avem șanse la victorie. Toți s-au comportat excelent, chiar și cei mai mici de 13 ani au lăsat o impresie bună”, ne-a declarat antrenorul Dan Tufaru.

Peste tot jucăm acasă. Prieteni înainte și după meciuri

tufaru_dan-1Bârlădenii luptă cu îndârjire pentru medalii, dar aceeași ambiție lucrează și în scopul legării de noi prietenii: „Sperăm ca de la turneu la turneu să creștem nu rugbyști ci oameni. Vrem să ii educam, să îi civilizăm, pentru că acesta este scopul proiectului Federației Romane de Rugby. Nu s-a cunoscut că ar juca cineva în deplasare, toți ne simțim mereu acasă oriunde jucăm. Copiii socializează, se cunosc deja, din prieteni virtuali au devenit prieteni cu adevărat. La meciuri însă devii adversar și fiecare dă tot ce are mai bun. Organizatorii au fost mulțumiți de comportamentul tuturor echipelor”, a mai declarat Dan Tufaru pentru Est News. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: