Home » Sport » Încă o medalie pentru Mihaela Petrea la Campionatul Național de Seniori și Tineret. Atleta bârlădeană a cucerit argintul la tineret, la proba de 5.000 de metri

Încă o medalie pentru Mihaela Petrea la Campionatul Național de Seniori și Tineret. Atleta bârlădeană a cucerit argintul la tineret, la proba de 5.000 de metri

Mihaela Petrea a cucerit la Cluj o nouă medalie, de argint, după o evoluție fantastică la proba de 5.000 de metri. Ca și la proba de 3.000, sportiva legitimată la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad a realizat un personal best. Dacă înainte termina proba în 17 – 18 minute, acum a reușit un timp de doar 16:44. A fost depășită la categoria ei de vârstă doar de Andreea Elena Piscu. Câștigătoarea medaliei de aur la tineret a fost însă avantajată de faptul că nu evoluase și la proba de 3.000 metri obstacole. În ciuda acestui fapt sportiva legitimată la CS Pandurii Târgu Jiu a reușit un timp cu doar 21 de secunde mai bun. Mihaela Petrea s-a clasat pe cinci la senioare, după ce a fost depășită și de Ancuța Bobocel, Monica Mădălina Florea și Adelina Panaet.

„A făcut iarăși o cursă curajoasă. A stat cu fetele din plutonul principal, dar oboseala și-a spus cuvântul. Cred că putea să obțină un rezultat mai bun în această probă, dar după un 3.000 obstacole nu poți să îți revii în doar 24 de oare.”, a declarat antrenorul ei, Lucian Bolgar pentru Est News.

Și-a îndeplinit baremul pentru Campionatul European din 2017. Rezultatul de la 3.000 obstacole, în Top 10 European

Sportiva a cucerit astfel toate medaliile la Campionatul Național de Seniori și Tineret, după ce la proba de 3.000 obstacole a luat aurul la tineret și bronzul la seniori. La 3000 obstacole evoluția foarte bună a făcut ca rezultatul ei să intre în primele zece din Europa. Și-a îndeplinit totodată baremul pentru Campionatul European din 2017. Trebuia să termine cursa în cel mult 10:35 de minute, iar bârlădeanca a reușit să termine cu 26 de secunde mai repede.

„Ma bucură foarte mult rezultatul final, că a depășit un moment greu. Avea un blocaj psihologic, a avut câteva curse în care nu a reușit să scoată un timp mai bun de 10:19. A stat cu Ancuța Bobocel și Adelina Panaet în prima parte a cursei, dar celelalte au alergat apoi mult mai tare. Cele două și-au făcut încă o dată barem de olimpiadă, datorită avantajului vârstei. A făcut o cursă foarte frumoasă și părerea mea e că dacă ar mai fi fost două – trei sportive de valoarea ei ar fi fugit mult mai bine. Pentru că atunci când s-a rupt de primele două tempoul său a avut de suferit. Când alergi singur la obstacole e mult mai greu ca la o cursă obișnuită. După rezultatul Aurei de la Campionatul European de Juniori II, locul șapte la proba de 2.000 metri garduri, au venit alte rezultate foarte bune , din partea Mihaelei. Suntem în sportul mare, sunt un antrenor fericit, ne-a mai declarat Lucian Bolgar. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: