Home » Invatamant » Peste 310 elevi au fost admiși la liceu cu medii sub cinci, cea mai mică fiind de 2.34

Peste 310 elevi au fost admiși la liceu cu medii sub cinci, cea mai mică fiind de 2.34

Peste 310 de elevi din județ au fost admiși la liceu cu medii generale sub cinci, cea mai mică fiind de 2.34, la o unitate din mediul rural, alte 764 de locuri rămânând libere pentru etapa a doua a repartizării computerizate, în condițiile în care doar 24 de elevi au rămas nedistribuiți.

2.707 absolvenți de clasa a VIII-a au fost admiși la cele 23 de licee din județul nostru, alți 24 de elevi rămânând nerepartizați. Un număr de 318 absolvenți au intrat la liceu, în baza repartizării computerizate, cu medii sub cinci, formată din nota de evaluarea națională și media celor patru ani de studii din gimnaziu. Cea mai mică medie de admitere este de 2.34 și aparține unui elev din Puiești care, cu nota 1.00 la evaluare, va merge în continuare la studii, la liceul din localitate.

La polul opus, sunt cinci elevi care au fost admiși la liceu cu media generală 10.00. Ca și în anii din urmă, cea mai căutată unitate de învățământ liceal a fost ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, acolo unde, la profilul matematică-informatică, ultima medie de admitere a fost 9.43, fiind astfel singura unitate de învățământ din județ unde admiterea s-a făcut cu media minimă 9.00.

În urma primei etape a repartizării computerizate, au rămas libere 764 de locuri, în 14 din cele 23 de licee din Vaslui. Singurele unități unde locurile s-au ocupat complet au fost Liceul ”Mihail Kogălniceanu” Vaslui, Colegiul Economic ”Anghel Rugină” Vaslui, Liceul ”Emil Racoviță” Vaslui, Colegiul Național ”Gh. R. Codreanu” Bârlad, Liceul Pedagogic Bârlad, unde ultima medie de admitere a fost de 6,59, Liceul ”Cuza Vodă” Huși, Liceul Vladia și Liceul ”Ștefan cel Mare” Codăești.

Din cei 24 de elevi rămași nerepartizați, 14 au avut medii peste 5.00, cea mai mare fiind de 7.33. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: