Home » Invatamant » Peste 500 de profesori susțin titularizarea, cea mai mare concurență fiind pe catedrele de învățători

Peste 500 de profesori susțin titularizarea, cea mai mare concurență fiind pe catedrele de învățători

Peste 500 de absolvenți de facultate sau liceu pedagogic, majoritatea cadre didactice deja în școlile din județ, vor susține astăzi examenul de titularizare în învățământ, cea mai mare concurență fiind pentru catedra de învățători, pentru care s-au înscris 95 de persoane.

Cei 511 absolvenții de facultate sau liceu pedagogic care s-au înscris pentru titularizarea în învățământ intră în focurile examenului scris chiar de ziua Sfântului Ilie. După ce, în primăvară, au primit inspecția la clasă, profesorii vor da testarea scrisă la disciplina pentru care au optat. Examenul se susține în două centre de concurs, la Liceul „Mihail Kogălniceanu” și Liceul „Emil Racoviță” Vaslui, și va începe la ora 10.00, cu o durată de patru ore. Nota minimă ce trebuie obținută de candidați este 7.00 și va reprezenta 75% din media finală. Rezultate vor fi afișate pe 27 iulie și, după perioada de contestație, vor fi publicate notele finale pe 3 august.

În total, sunt 161 de posturi titularizabile, la care se mai adaugă 511 catedre complete, cu o viabilitate de un an. Ca în fiecare an, cea mai mare concurență este pe catedra de învățători, pe care s-au înscris 92 de candidați. De asemenea, atractive par și catedrele de limba română, educatoare și educație fizică, pentru care și-au manifestat interesul, în medie, câte 50 de persoane. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: