Home » Invatamant » Ziarul Est News, invitat să le vorbească despre gazetărie participanților la Tabăra Națională de Jurnaliști

Ziarul Est News, invitat să le vorbească despre gazetărie participanților la Tabăra Națională de Jurnaliști

Ziarul Est News a avut plăcuta surpriză, dar și onoare, de a fi invitat să-i instruiască pe tinerii bârlădeni care aspiră la o carieră de ziarist și care, în această vară, vor participa la Tabăra Națională de Jurnalism de la Muncel (Iași).

intalnire-presaAșadar, ieri, colega noastră Simona Mihăilă, redactorul-șef al cotidianului Est News, a avut un dialog mai mult decât interesant cu elevii dornici să afle din secretele profesiei de jurnalist. Simona le-a vorbit despre ce înseamnă să fii gazetar, despre rolul ziaristului în comunitatea locală, în societate, despre conduita acestuia față de cititori, despre calitățile pe care trebuie să aibă o persoană pentru a reuși în această profesie, dar și despre capcanele în care ziariștii pot cădea dacă abdică de la principiul integrității.

Tinerii au pus întrebări, dar au și răspuns unora dintre temele lansate de Simona Mihăilă.

Discuția a avut loc la Școala „Vasile Pârvan” (Școala nr. 2) din Bârlad, instituție parteneră a Direcției Județene de Tineret și Sport Iași în proiectul care găzduiește Tabăra Națională de Jurnalism. Din Bârlad, au fost selectați să participe circa 20 de elevi de la Școala nr 2, Școala nr. 9, de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, dar și de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. (Răzvan CĂLIN)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: