Home / Invatamant / Ziarul Est News, invitat să le vorbească despre gazetărie participanților la Tabăra Națională de Jurnaliști

Ziarul Est News, invitat să le vorbească despre gazetărie participanților la Tabăra Națională de Jurnaliști

Ziarul Est News a avut plăcuta surpriză, dar și onoare, de a fi invitat să-i instruiască pe tinerii bârlădeni care aspiră la o carieră de ziarist și care, în această vară, vor participa la Tabăra Națională de Jurnalism de la Muncel (Iași).

intalnire-presaAșadar, ieri, colega noastră Simona Mihăilă, redactorul-șef al cotidianului Est News, a avut un dialog mai mult decât interesant cu elevii dornici să afle din secretele profesiei de jurnalist. Simona le-a vorbit despre ce înseamnă să fii gazetar, despre rolul ziaristului în comunitatea locală, în societate, despre conduita acestuia față de cititori, despre calitățile pe care trebuie să aibă o persoană pentru a reuși în această profesie, dar și despre capcanele în care ziariștii pot cădea dacă abdică de la principiul integrității.

Tinerii au pus întrebări, dar au și răspuns unora dintre temele lansate de Simona Mihăilă.

Discuția a avut loc la Școala „Vasile Pârvan” (Școala nr. 2) din Bârlad, instituție parteneră a Direcției Județene de Tineret și Sport Iași în proiectul care găzduiește Tabăra Națională de Jurnalism. Din Bârlad, au fost selectați să participe circa 20 de elevi de la Școala nr 2, Școala nr. 9, de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, dar și de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”. (Răzvan CĂLIN)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Proiectul bazinului de înot din municipiul Vaslui va fi depus la finanțator

Proiectul construcției unui bazin de înot ...

2.000 de familii din județul Vaslui au pierdut în anul 2019 alocația de susținere

Numărul beneficiarilor de alocație pentru susținerea ...

12 cluburi ”Credo Impact”, deschise în județul nostru de Episcopia Hușilor pentru copiii din comunități

Nu mai puțin de 12 cluburi ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: