Home » Sanatate » 70 de paturi din Spitalul Județean Vaslui, scoase din saloane în urma unor controale ale DSP

70 de paturi din Spitalul Județean Vaslui, scoase din saloane în urma unor controale ale DSP

Un număr de 70 de paturi din două secții ale Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, din cele 892 existente în unitatea medicală, au fost scoase din saloane, la solicitarea DSP, după ce, în urma unor controale, s-a constatat că nu este respectată norma privind cubajul de aer din saloane.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a decis reducerea a 70 de paturi din două secții ale unității medicale din cauza numărului prea mare de pacienți în saloane raportat la suprafața acestora. Măsura reducerii a 52 de paturi, din cele 140 din Secția Pneumoftiziologie, și a 18 paturi, din cele 50 existente în Secția Medicală-Cronici, a fost luată la solicitarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în urma controalelor desfășurate de inspectorii instituției în unitatea medicală.

În urma anchetelor, s-a pus în vedere respectarea prevederilor legale în vigoare, în sensul de a modifica structura astfel încât fiecare salon din spital să corespundă normelor. Noi le-am făcut recomandările, iar cei din conducerea spitalului, după ce vor face o analiză, ne vor prezenta planul spre avizare. Practic, este vorba despre respectarea suprafeței ce-i revine unui pat astfel încât accesul pe acesta să se facă pe trei laturi, și nu pe două, cum s-a constatat în unele situații pe timpul controalelor”, a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Reprezentanții SJU Vaslui susțin că s-a luat deja măsura scoaterii paturilor, care nu ar fi afectat în mod direct pacienții. „În cele două secții unde s-au făcut reducerile de paturi sunt doar pacienți cronici, care pot fi programați, prin rotație, pentru internare. Însă, ca și confort al pacienților, este un avantaj pentru aceștia. Din păcate, ne va afecta economic pentru că se va reduce finanțarea de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate”, a precizat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Cele 70 de paturi scoase din cele două secții reprezintă aproape 8% din totalul celor 892 de paturi existente în Spitalul Județean de Urgență Vaslui. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: