Home » Social » Bârlădenii dau năvală în agențiile de turism

Bârlădenii dau năvală în agențiile de turism

În această perioadă, în agențiile de turism din Bârlad se înregistrează o creștere semnificativă a numărului bârlădenilor care doresc să meargă pe litoralul Mării Negre. Vremea excelentă pentru plajă pe de o parte și pericolul atentatelor în Europa și ultimele evenimente din Turcia, pe de altă parte, i-a determinat pe tot mai mulți bârlădeni să aleagă stațiunile din România.

Cele mai căutate stațiuni de pe litoralul românesc sunt Mamaia, Eforie Nord și Costinești.

Numărul clienților care au trecut pragul agenției este substanțial mai mare decât cel de anul trecut. Unii doresc să plece cât mai repede, dacă s-ar putea, în ziua în care cumpără biletul. Pentru că, de multe ori, nu mai găsesc locuri în stațiunile și hotelurile preferate, cumpără bilete unde sunt locuri, chiar dacă prețurile sunt mai mari”, ne-a declarat administratorul unei agenții de turism din Bârlad.

Bârlădenii preferă sejururi între 5 și 12 zile, în special la hoteluri de două și trei stele. Anul acesta, numărul hotelurilor de pe litoral care oferă servicii all inclusive a crescut și odată cu acesta și cererea turiștilor. În plin sezon, chiar în această perioadă, cazarea cu mic dejun într-un hotel de două stele în Mamaia costă 136 lei/zi/persoană iar numai cazarea costă 106 lei/zi/persoană. La un hotel cu servicii all inclusive, prețul ajunge la 320 lei/zi/persoană.

Agențiile de turism au solicitări și pentru turismul social. În perioada 1-20 septembrie, bârlădenii pot petrece șase nopți la mare cu 207 lei/persoană, la hotel de două stele sau 425 lei/persoană la hotel de patru stele. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: