Home » Invatamant » Chiul în masă la titularizare: O treime dintre candidați au absentat ori s-au retras după aflarea subiectelor

Chiul în masă la titularizare: O treime dintre candidați au absentat ori s-au retras după aflarea subiectelor

O treime din cei 541 de candidați care urmau să susțină, miercuri, proba scrisă la titularizare în învățământ au absentat ori s-au retras din concurs după aflarea subiectelor, cei mai mulți care au predat tezele goale fiind concurenții pentru un post de învățători sau educație fizică.

Un număr de 183 dintre candidații la examenul de titularizare din acest an au renunțat la a mai participa la proba scrisă, deși anterior susținuseră, conform metodologiei, inspecțiile la clasă sau proba practică, după caz. Astfel, 92 de candidați nu s-au prezentat deloc la concursul susținut, miercuri, în cele două centre de examen din municipiul Vaslui. De asemenea, 91 din cei înscriși la titularizare s-au retras în prima oră de examen, șase din motive medicale, și au predat foile goale.

Un număr de 85 de candidați au invocat motive personale de retragere din examen astfel încânt tezele lor nu vor fi luate în considerare. Dacă ar fi predat lucrările în vederea corectării și ar fi primit note sub 5.00, atunci le-ar fi fost anulate notele din anii trecuți, ceea ce ar fi presupus și pierderea posturilor pe care le au deja și pe care pot să predea timp de trei ani”, a declarat Lidia Rășcanu, inspector în cadrul ISJ Vaslui.

Cei mai mulți dintre participanții la titularizare care s-au retras din examen din motive personale au fost candidații pentru un post de învățător sau educație fizică, 32 dintre aceștia, câte 16 pentru fiecare disciplină, predând tezele goale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: