Home » Sport » După ce au obținut locul doi la Festivalul Șahului Juvenil de la Constanța, vasluienii găzduiesc Campionatul Național Individual de Șah pentru Veterani și Veterane

După ce au obținut locul doi la Festivalul Șahului Juvenil de la Constanța, vasluienii găzduiesc Campionatul Național Individual de Șah pentru Veterani și Veterane

Abia reîntorși de la Constanța, unde echipajul Palatului Copiilor Vaslui a obținut locul doi la Festivalul Șahului Juvenil, campionat rezervat Palatelor și Cluburilor Elevilor, vasluienii speră în rezultate deosebite și la veterani. Au și de ce, pentru că unul dintre cei doi maeștri internaționali prezenți este Marian Dominte, legitimat la Sergentul Vaslui. Celălalt este Ervin Mozes, de la Universitatea Arad. Competiția mai are cinci candidați de maestru și în rest jucători de categoriile I și II. Participă și trei veterane ale șahului românesc, printre care maestra internatională Dorina Florea, de la Universitatea Arad.

Chiar de marți, din ziua reîntoarcerii acestora, a început Campionatul Național Individulal de Șah pentru Veterani și Veterane. Concursul se desfășoară pe baza unui proiect câștigat de Clubul Sportiv Sergentul la licitația de proiecte oferită de Consiliul Local și Primăria Vaslui, prin finanțare nerambursabilă. Concursul de blitz se va desfășura la Huși marți, în organizarea clubului Realitatea Huși, președinte Nicolae Baltag.

Concursul se desfășoară pe patru secțiuni: șah clasic, șah rapid, dezlegări și blitz. A reunit la start 45 de jucători din Vaslui, Huși, Bârlad, Botoșani, Ploiești, Arad, București, Buzău, Timișoara, Galați, Iași, Miercurea Ciuc și Suceava. Se desfășoară pe parcursul a șapte runde, iar premiile oferite de sponsori sunt în valoare de 2.500 lei, plus cupe și medalii.

Timpul liber al participanților la Campionatul Național de Șah pentru Veterani și Veterane cuprinde un tur al orașului Vaslui, excursie pentru premiere la Podul Înalt, urmată de traseul Mănăstirea Moreni și retur. Dar și vizitarea orașului Huși, în urma concursului care se va desfășura la hotelul Cantemir. Pentru început, oaspeții noștri s-au arătat foarte surprinși de frumusețea orașului Vaslui și au remarcat Parcul Copou ca pe o adevărata oază de verdeață. Partidele mai dificile abia acum încep când cei mai talentați au adunat câteva puncte în lupta pentru supremație și se vor înfrunta în meciuri directe”, a declarat Constantin Grosu, președintele clubului de șah Sergentul Vaslui pentru Est News .

Astăzi, în timpul liber, sahiștii vor fi în centrul orașului Vaslui, unde se vor bucura de cea mai mare tablă de șah în aer liber din România. Va avea loc o partidă demonstrativă între cei doi maeștri internaționali, Mozes și Dominte. Șahiști de toate vârstele vor anima întâlnirea, spre deliciul vasluienilor. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: