Home » Administratie » Primarul Boroș, ca mâța în calendar în fața instalațiilor de pompare de la Cuibul Vulturilor

Primarul Boroș, ca mâța în calendar în fața instalațiilor de pompare de la Cuibul Vulturilor

Simona MIHĂILĂ

Ca urmare a articolului nostru prin care anunțam că Bârladul este amenințat în orice clipă de pericolul de a rămâne fără apă pe o perioadă nelimitată de timp, primarul Dumitru Boroș s-a deplasat la barajul Cuibul Vulturilor.

boros-cuibul-vulturilor2Însoțit de Vasile Ungureanu, directorul Aquavas Bârlad, primarul bârlădean a avut ocazia de a vedea cu ochii lui că situația este una serioasă și că cetățenii care și-au pus încrederea în el pot rămâne fără apă la robinete, dacă nu sunt luate urgent măsuri.

Cât a înțeles din explicațiile tehnice date de Vasile Ungureanu, nu se știe. Cert este că, în afară de vorbe, și acelea evazive, Boroș nu a putut oferi nimic, deși speranțele a zeci de mii de oameni se îndreaptă acum către el, după ce ani de zile au fost dezamăgiți de conducerea pesedistă a județului, mare meșteră la dat din gură.

Primarul Boroș a plecat așa cum a venit, asigurând totuși conducerea Aquavas Bârlad că va încerca să discute cu reprezentanții Consiliului Județean pentru găsirea unei soluții. Pentru cititorii care ne-au adresat chiar nouă întrebări legate de reacția primarului liberal, nu avem vești prea bune. Acesta nu a dorit să ne răspundă la telefon deși fusese informat de purtătorul de cuvânt al primăriei despre motivul pentru care îl sunăm.

Așa cum ne-am informat cititorii în articolul care a pus pe jar autoritățile locale, instalația electrică ce pompează apa de la barajul Cuibul Vulturilor la Bârlad poate ceda definitiv în orice clipă, fără șanse de a putea fi reparată. În ultimele două săptămâni, instalația electrică a cedat de trei ori, reparațiile necesitând câte 6-7 ore. Pentru ca populația să nu rămână fără apă pe timp de caniculă, conducerea Aquavas a decis să apeleze la rezerva de apă a orașului.

Instalația electrică de pompare de la barajul Cuibul Vulturilor a fost construită în 1990. În acest moment, potrivit specialiștilor, nu mai poate fi instalatie-electrica-cuibul-vulturilornici exploatată, nici reparată, nici întreținută.

Rezolvarea problemei stă în mâinile Consiliului Județean (CJ), pe masa căruia se află toată documentația și care, a avut până acum, două-trei tentative de a înlocui rețeaua electrică de la Cuibul Vulturilor, dar a abandonat lucrările din lipsă de bani, după cum se scuză responsabilii. În acest moment, cea mai mare problemă o reprezintă proiectul tehnic pentru partea electrică. Acesta a fost realizat pentru o tensiune de alimentare de 0,4 kilovolți (kv), și nu la 6,3 kv, așa cum a fost proiectate să funcționeze pompele existente. Specialiștii avertizează că tensiunea de 0,4 se va reflecta în prețul apei, întrucât consumul de curent electric va fi uriaș.

Buzatu și-a remintit că în toamnă sunt alegeri parlamentare și încearcă să dreagă busuiocul

Dumitru Buzatu

Dumitru Buzatu

Apariția articolului nostru a stârnit, așa cum era de așteptat, o adevărată furtună de comentarii pe grupurile de socializare. Bârlădenii vor să știe în ce măsură se pot implica autoritățile locale în rezolvarea acestei probleme, chiar dacă finanțarea trebuie făcută de Consiliul Județean (CJ).

Din partea conducerii acestei instituții, lucrurile sunt ”lămurite”. Contactat telefonic, tot ce ne-a putut spune concret Dumitru Buzatu, președintele CJ, a fost: ”Nu știu exact despre ce-i vorba acolo, nu țin minte toate prostiile”.

Am aflat că după apariția articolului nostru, după ce și-a dat probabil seama cât de periculoasă este o asemenea declarație acum, în preajma alegerilor parlamentare, a încercat să dreagă busuiocul. Brusc, transmite mesaje optimiste în spațiul public și declară oricui îl întreabă, că totul va fi minunat la Cuibul Vulturilor, s-au găsit bani, echipamentele stricate vor fi înlocuite, proiectul a fost modificat, avem de toate, lumea să stea liniștită.

Citeste si – Fără precedent: Bârladul, în pericol de a rămâne fără apă pe timp nelimitat! Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean: ”Nu știu, nu țin minte toate prostiile!”

About Simona Vasile

One comment

  1. Va avea o mare problema cu aceasta chestiune prietenii pesedisti i-o vor pune in carca .Este un KJ in miniatura.

%d blogeri au apreciat: