Home » Invatamant » O nouă performanță pentru învățământul vasluian: Andrei Chiriac, de la Liceul „Ștefan Procopiu”, bronz la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

O nouă performanță pentru învățământul vasluian: Andrei Chiriac, de la Liceul „Ștefan Procopiu”, bronz la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Andrei Chiriac, elev în clasa a XII-a la Liceul „Ștefan Procopiu”, a reușit o nouă performanță pentru învățământul vasluian, după ce a obținut o medalie de bronz la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, competiție la care au participat nu mai puțin de 13 țări, inclusiv Germania.

Elevii vasluieni continuă să demonstreze că în județul Vaslui se face învățământ de calitate. Drept dovadă este ultima performanță a unui absolvent de clasa a XI-a de la Liceul „Ștefan Procopiu”, Andrei Chiriac, care a câștigat o medalie de bronz la o importantă competiție de informatică dedicată școlarilor, respectiv Olimpiada Europei Centrale.

La competiția desfășurată în perioada 18-23 iulie, la Piatra Neamț, au participat nu mai puțin de 13 țări, România fiind reprezentată de opt elevi de la mai multe licee din țară. După cele două probe de concurs, Andrei Chiriac a acumulat 155 de puncte, ceea ce l-a poziționat pe cea de a treia treaptă a podiumului. Țara noastră a obținut și o medalie de aur, prin elevul Darius Marian.

După această performanță, pentru informatica vasluiană urmează cea mai importantă competiție la nivel mondial, Olimpiada Internațională, care în acest an se va desfășura, în august, în Republica Tatarstan (Federația Rusă). România va fi reprezentată de patru elevi, printre care și Andrei Popa, de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” Vaslui. (Ionuț Preda)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: