Home » Administratie » Șefii de servicii din Primăria Bârlad, chemați la raport în fiecare săptămână. Primarul Boroș: ”E o secretomanie între birouri care trebuie desființată”

Șefii de servicii din Primăria Bârlad, chemați la raport în fiecare săptămână. Primarul Boroș: ”E o secretomanie între birouri care trebuie desființată”

de Simona MIHĂILĂ

Agitație mare la Primăria Bârlad, zilele trecute, când șefii tuturor serviciilor, direcțiilor și compartimentelor de specialitate din cadrul instituției au fost convocați de primarul Dumitru Boroș, pentru prima dată de la instalarea acestuia în funcție.

Ședința a fost, de departe, cea mai lungă care a avut loc între pereții primăriei în ultimii ani, discuțiile derulându-se pe parcursul a peste trei ore și jumătate. Fiecare șef i-a prezentat noului edil toate problemele serviciului din subordine, dificultățile de care se lovește, au fost trasate noi sarcini etc.

”Un lucru foarte important a fost acela că, de acum înainte, va avea loc în fiecare zi de luni o astfel de întâlnire, pentru a fi dezbătută activitatea din săptămâna anterioară și a se discuta programul pentru cea viitoare”, ne-a declarat Constantin Nițuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bârlad.

Impresiile primarului Dumitru Boroș după prima întâlnire oficială cu șefii de servicii nu au fost dintre cele mai bune. El spune că a remarcat o accentuată lipsă de comunicare între departamente: ”A fost o întâlnire bună și necesară. Din câte am observat nu prea exista comunicare între structurile din subordinea primarului. Fiecare lucra în biroul lui acolo. Eu nu sunt de acord cu această secretomanie. Sunt probleme care depășesc limitele unui birou sau ale unui serviciu și trebuie să existe o colaborare. Problemele se întrepătrund. E ca la discipline, sunt și discipline de graniță. Această lipsă de comunicare s-a instalat și s-a aprofundat în timp. Ne-am propus să ne întâlnim sâptămânal, cel puțin până vom suda colectivul”.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: