Home » Social » Curtile Domnești de la Vaslui, închise în plin sezon turistic

Curtile Domnești de la Vaslui, închise în plin sezon turistic

În plină vacanță, perioadă în care, ipotetic vorbind, municipiul Vaslui este plin de turiști, situl arheologic „Curțile Domnești” din municipiul Vaslui este închis. Asta în ciuda faptului că reabilitarea acestui obiectiv istoric a costat aproape 12 miliarde de lei vechi, dar care este închis de la darea în folosință, respectiv din 2015.

Concret, proiectul  a fost finanțat prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, cu suma de 11,7 milioane de lei, din care 8,7 milioane de lei finanțare nerambursabilă. Acest proiect a avut ca obiectiv dezvoltarea turismului cultural religios în zonă, prin introducerea Curților Domnești în circuitul turistic cultural-religios local și valorificării potențialului turistic al municipiului Vaslui, precum și dezvoltarea turismului cultural-religios din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est în vederea stimulării dezvoltării economice regionale durabile.

Aceasta sunt cuvinte mari, căci proiectul nu a ajutat decât biserica, cea care a beneficiat de reparații, în timp ce monumentul „Curțile Domnești” a rămas inaccesibil publicului larg. Mai mult decât atât, la „Curțile Domnești” a fost dotat și cu un centru de informare turistică, ai cărui angajați se plictisesc de moarte pe timpul orelor de lucru. (Bogdan RUSU)

About Mihai Vasile