Home » Social » Porumboiu s-a spălat pe mâini. Unde vor alega arendașii pentru bani!

Porumboiu s-a spălat pe mâini. Unde vor alega arendașii pentru bani!

Ieri, proprietarii de terenuri care urmau să primeacă contravaloarea arendei de la omul de afaceri vasluian Adrian Porumboiu au fost înștiințați de acesta că firma Comcereal nu îi mai aparține. Cu alte cuvinte, Porumboiu transmite că nu mai are datorii față de nici un proprietar de teren agricol.

În cadrul unei conferințe de presă, Porumboiu a declarat că în august 2015, a înstrăinat participațiunile pe care le avea în domeniul agricol – producție vegetală și uleiuri, către compania Trans Oil.

„Ca urmare a tranzacției din luna august a anului trecut, toate drepturile și obligațiile societății au rămas în sarcina noului proprietar. Sunt neplăcut surprins să aflu că mulți dintre proprietarii de terenuri, în noile condiții, nu și-au primit drepturile ce li se cuveneau prin contract, iar din cauza inerției, acest lucru mi se reproșează mie. Acesta este un motiv suficient să vin să le spun că nu mă mai ocup de această afacere și să le reamintesc faptul că, timp de 18 ani, am avut o colaborare excelentă cu toată lumea”, a declarat Adrian Porumboiu.
Decizia de a vinde SC Comcereal SA a fost luată din cauza unor amenzi împovărătoare date de APIA, care, în decurs de patru ani, au însumat 17 milioane de euro și a afirmat din nou că anumiți lideri politici au dorit distrugerea sa.

”Nu pot să nu exprim <mulțumirile> mele față de doi <mari> oameni de stat: Victor Ponta, fost prim-ministru, și Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii. Amenda primită de la APIA este de domeniul absurdului și a fost primită din cauza unei minore greșeli umane, pe care am explicat-o prin memorii și o scrisoare deschisă, adresate premierului Ponta. Astfel de acțiuni punitive nu pot duce decât la mari dezechilibre financiare în interiorul companiilor, la insolvență și faliment. Dar probabil asta se dorește. Asta e politica de stat din România: distrugerea”, a mai afirmat Adrian Porumboiu. Ponta.
În spirit ironic, omul de afaceri le-a transmis celor care mor de curiozitate să afle ce mai face, că se ocupă cu producția de  pâine, vin și lapte, adăugând că, atunci când va începe și producția de miere, va anunța pe toată lumea.

Firma Comcereal SA Vaslui a făcut parte din Grupul de firme Racova Com Agro Pan administrat Adrian Porumboiu și a cunoscut gradul maxim de dezvoltare în anul 2011, când avea în arendă aproximativ 50.000 de hectare de teren agricol din județul Vaslui. Ulterior, firma a traversat o perioadă nefastă din punct de vedere finaciar, acumulând datorii. În anul 2015, creditorii au cerut insolvența societății agricole, iar pe data de 8 august 2015, firma a fost vândută. Încă de anul trecut, proprietarii de terenuri agricole care au dat în arendă pământul SC Comcereal SA s-au arătat nemulțumiți de faptul că nu și-au primit la timp banii.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: