Home » Administratie » Ce le-au pregătit edilii bârlădeni cetățenilor care nu cunosc versurile imnului național

Ce le-au pregătit edilii bârlădeni cetățenilor care nu cunosc versurile imnului național

Bârlădenii pot participa, pentru prima dată în orașul lor, la o manifestare dedicată Zilei Imnului Național.

Vineri, 29, iulie, începând cu ora 11, de Ziua Imnului Național, Primăria și Consiliul Local, împreună cu Garnizoana Bârlad, vor organiza în Centrul Civic un ceremonial militar și religios la care sunt invitați să participe cât mai mulți bârlădeni.

Pentru cei care nu cunosc versurile imnului național, edilii au venit cu ideea ca acestea să fie scrise pe două bannere, astfel încât lumea adunată în Piața civică să poată cânta imnul cu versurile în față.

Nu este niciun secret că cei mai mulți bârlădeni încă nu au aflat când este sărbătorită Ziua Imnului Național și nici măcar nu cunosc varianta scurtă a imnului, adică strofele I, II, IV și XI.

În cadrul manifestării prilejuite de Ziua Imnului Național, fanfara va intona imnul, iar luările de cuvânt vor aparține primarului Dumitru Boroș și comandantului Garnizoanei Bârlad, col. Marcel Murgeanu. Membrii fanfarei vor avea decorate instrumentele cu fanioane tricolore iar piața va fi ornată cu stegulețe.

Data de 29 iulie trebuie să fie cunoscută de toți românii, alături de 1 Decembrie, Ziua Națională, ca și de data de 26 iunie, Ziua Drapelului Național și 31 august – Ziua Limbii Române. Imnul „Deșteaptă-te române” a fost scris de Andrei Mureșanu, pe muzica lui Anton Pann. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: