Home » Administratie » Pavăl, de acord ca adolescenții să folosească în vacanță terenurile de sport ale școlilor!

Pavăl, de acord ca adolescenții să folosească în vacanță terenurile de sport ale școlilor!

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, este singurul edil din județ care a dat curs unei solicitări venite din partea conducerii Direcției Județene pentru Tineret și Sport (DJTS) Vaslui și va permite ca terenurile de sport ale școlilor din municipiul reședință de județ să poate fi folosite, pe perioada vacanței, de copiii care iubesc mișcarea și sportul.

Acum zece ani, tinerii mai puteau juca fotbal în spatele blocurilor, însă din cauza creșterii parcului auto și a supraaglomerării traficului rutier, vechile obiceiuri au dispărut. Așa că una dintre puținele variante pentru copiii și adolescenții dornici de mișcare o reprezintă terenurile de sport ale instituțiilor de învățământ din localitate. Este o alternativă foarte bună pentru perioada vacanței școlare, astfel încât Răducu Tatu, directorul DJTS Vaslui, a solicitat sprijinul autorităților locale, adresându-se tuturor primarilor din mediul urban vasluian.  Tatu își dorește ca adolescenții și copiii care vor rămâne pe timpul vacanțelor, pe raza localităților urbane, să aibă acces la bazele sportive ale unităților de învățământ, pentru a-i stimula astfel să facă mișcare și pentru a le asigura posibilitatea de a se juca într-un spațiu sigur.

Din păcate, singurul care a răspuns pozitiv acestei inițiative a fost primarul de Vaslui. Pentru ca adolescenții să aibă acces pe terenurile de sport, însă, este nevoie de acceptul Consiliului Local și se impun o serie de măsuri în vederea asigurării siguranței. (Bogdan RUSU)

About Mihai Vasile

One comment

  1. bun, bun , dar de cind? acusi se termina vacanta… sau poate o sa dea vina pe consilieri ca nu au vrut ei.. daca nu va fi asa.. si tot asa

%d blogeri au apreciat: