Home » Sanatate » Astăzi este Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitelor

Astăzi este Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitelor

Astăzi, Direcția de Sănătate Publică a Județului Vaslui celebrează Ziua Mondială de Luptă împotriva Hepatitelor, eveniment anual care se concentrează la nivel mondial asupra grupurilor de pacienți și persoanelor care trăiesc cu hepatită virală.

DSP Vaslui organizează în acest an o campaniei ce are ca scop eliminarea hepatitelor virale, prin creșterea nivelului de conștientizare a populației și îmbunătățirea modului de prevenire a bolilor (a accesului la testare, tratament și îngrijire). Pentru a accentua tema eliminării acestei afecțiuni, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitelor 2016 va fi lansată NOhep, o mișcare globală de eliminare a hepatitelor virale care va uni oamenii și va oferi o platformă prin intermediul căreia aceștia să vorbească, să se implice și să acționeze, pentru a fi siguri că angajamentele globale vor fi îndeplinite și hepatitele virale vor fi eliminate până în anul 2030.

În 2016, la nivel județean, numărului de cazuri de hepatită A înregistrate este de 122 de cazuri (87 în mediul rural). În acest an, doctorii au identificat un caz de hepatită B și unul de hepatită C, cea mai periculoasă formă a bolii. Organizatorii vor desfășura activități de informare-educare în municipiul Vaslui, la Adăpostul de zi și noapte pentru copiii străzii și la Centrul Maternal.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: