Home » Sanatate » Farmacii non-stop de la 1 august, în Vaslui, Bârlad și Huși

Farmacii non-stop de la 1 august, în Vaslui, Bârlad și Huși

Începând cu 1 august, în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși se va găsi câte o farmacie care va funcționa non-stop. În noile contracte semnate cu farmaciile, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a introdus o clauză ce îi obligă pe patronii magazinelor de profil din Vaslui, Bârlad și Huși ca, prin rotație, să țină prăvăliile deschise non-stop, câte o noapte pe lună. Veste este îmbucurătoare pentru toți locuitorii municipiilor din județ, care au avut de suferit pentru că nu au putut să cumpere medicamente pe timpul nopții. Programul farmaciilor va fi afișat pe site-ul CJAS și la punctele de lucru ale farmaciilor.

La măsura luată de CJAS au contribuit, se pare, și demersurile inițiate de primarul bârlădean Dumitru Boroș pentru asigurarea la Bârlad a unei farmacii care să funcționeze și pe timp de noapte. Zilele trecute, edilul-șef al orașului a avut o întâlnire cu proprietarii mai multor farmacii din localitate, în cadrul căreia problema a fost întoarsă pe toate fețele.

”Am auzit și eu noutatea legată de clauza din contractele dintre CJAS și farmaciști și sper din toată inima să fie reală. Am solicitat conducerii instituției mai multe informații și, dacă se confirmă, nu pot decât să mă bucur. Funcționarea unei farmacii pe timp de noapte nu este un moft al meu, ci este dorința a foarte mulți bârlădeni care mi s-au adresat în acest sens”, a declarat, pentru Est News, primarul Boroș. (Bogdan RUSU)

 

About Mihai Vasile