Home / Invatamant / Iată cine vrea să-i învețe carte pe copiii noștri: peste 60% dintre candidații la titularizare în învățământ nu au promovat examenul, patru dintre aceștia luând note sub 2.00

Iată cine vrea să-i învețe carte pe copiii noștri: peste 60% dintre candidații la titularizare în învățământ nu au promovat examenul, patru dintre aceștia luând note sub 2.00

Peste 60% dintre candidații la titularizare din județ nu au promovat examenul în acest an, patru dintre aceștia luând note sub 2.00, în condițiile în care o treime dintre cei înscriși la concurs nu s-au prezentat la susținerea lucrării scrise ori sau retras după aflarea subiectelor.

Un număr de 142 de candidați din totalul celor 357 cărora le-au fost validate tezele la titularizare au promovat examenul, ceea ce reprezintă un procent de promovabilitate de 39,66%. Rezultatele la concurs ar fi fost mult mai slabe, în condițiile în care o treime dintre cei înscriși la concurs nu s-au prezentat la susținerea lucrării scrise ori sau retras din examen după aflarea subiectelor.

De asemenea, 79 de candidați nu au primit nici măcar nota 5.00, în timp ce patru dintre aceștia au fost evaluați cu note sub 2.00, din care doi optaseră pentru o catedră de educatoare. Cea mai slabă lucrare a fost a unui candidat pentru postul de profesor de arte vizuale, care a primit nota 1.50. La polul opus, o singură lucrare a fost notată cu 10.00 și aparține unei femei din Vutcani, care a optat pentru un post de învățători.

Rezultate finale la titularizare vor fi afișate pe 3 august, după ce candidații vor putea face contestații. La nivelul județului, există 161 de posturi titularizabile, la care se mai adaugă 511 catedre complete, cu o valabilitate de un an. De asemenea, cei care au susținut examenul de titularizare mai au la dispoziție 312 catedre rezervate.

About Simona Vasile

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: