Home » Administratie » Prefectura Vaslui, anchetată de Ministerul Afacerilor și Internelor, în urma unei reclamații a primarului de Muntenii de Jos

Prefectura Vaslui, anchetată de Ministerul Afacerilor și Internelor, în urma unei reclamații a primarului de Muntenii de Jos

Instituția Prefectului Județului Vaslui a intrat în atenția ministrului Afacerilor și Internelor, în urma unei plângeri formulată de către primarul comunei Muntenii de Jos, Dănuț Crețu, care sesizează faptul că Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Vaslui nu radiază interdicțiile din Cartea Funciară pentru cei împroprietăriți pe o suprafață 23 de hectare de teren.

Concret, cele 250 de persoane care au primit de la primărie, cu titlu gratuit, un teren pentru construcția de locuințe în localitatea Secuia, nu pot să-și intabuleze proprietățile la OCPI, după ce Prefectura Vaslui a transmis, încă din 2013, o adresă prin care solicită celor de la Oficiul de Cadastru să nu opereze în Cartea Funciară. În aceste condiții, nici Primăria Muntenii de Jos nu poate să facă investiții pentru asigurarea utilităților la cele peste 20 de locuințe construite deja, care, în prezent, nu sunt racordate nici măcar la rețeaua de energie electrică.

Din elementele pe care le avem, cred că doar Parchetul poate să edifice situația existentă în comuna Muntenii de Jos. În paralel cu controlul de la minister, am emis un ordin prin care s-a constituit o echipă de lucru mixtă, formată din reprezentanți ai OCPI, Direcției Agricole, Agenției Domeniilor Statului și Instituția Prefectului, care să întocmească un raport din care să rezulte cronologia acestui dosar, de la cererea Primăriei Muntenii de Jos, de trecere a terenului din categoria izlaz în intravilan, până în prezent”, a declarat prefectul județului Vaslui, Daniel Olteanu.

Cele 23 de hectare acordate unui număr de 250 de proprietari cu titlu gratuit de către primărie pe toată durata construcțiilor ce vor fi ridicate au fost atribuite încă din anul 2005, din terenul deținut de către Agenția Domeniilor Statului. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: