Home » Social » Anchetă a Poliției în cazul unei fete de 14 ani, acuzată că încearcă să-și vândă bebelușul de cinci luni unei familii din București

Anchetă a Poliției în cazul unei fete de 14 ani, acuzată că încearcă să-și vândă bebelușul de cinci luni unei familii din București

Polițiștii de combatere a criminalității organizate au declanșat o anchetă în cazul unei fete de 14 ani care ar încerca să-și vândă bebelușul de cinci luni, cu care se află internată în spital, unei familii din București, Protecția Copilului având deja înregistrată o cerere de încredințare a micuțului.

Caz revoltător la spitalul din Vaslui, unde o mamică de doar 14 ani, din Todiești, intenționează să-și vândă copilașul de cinci luni. Poliția însă a intrat pe fir, în urma sesizării făcută de către conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui, după ce fata de 14 ani ar fi fost auzită în salon de către alte mămici în timp ce ar fi negociat prin telefon vânzarea copilului său către familie din București. Pentru bebelușul de cinci luni, copila ar fi urmat să primească câteva mii de euro, așa după au povestit reprezentanților unității medicale vasluiene colegele de salon ale tinerei mămici.

”Noi ne-am autosesizat în acest caz, având în vedere că există suspiciunea comiterii unei infracțiuni. În consecință, a fost anunțată Poliția, care va stabili dacă cele reclamate se confirmă”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Polițiștii au deschis o anchetă și, în funcție de rezultatul cercetărilor, vor stabili dacă fata de 14 ani poate fi acuzată de trafic de minori. ”Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate face verificări cu privire la încredințarea unui minor de cinci luni. Din primele cercetări, se pare că există o cerere depusă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui privind încredințarea acelui minor”, a precizat resposabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

În paralel cu această anchetă, polițiștii vasluieni desfășoară cercetări și cu privire la tatăl bebelușului de cinci luni, pe numele căruia s-a întocmit dosar penal pentru relații sexuale cu un minor. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: