Home » Administratie » DGASPC Vaslui, instituția cu cei mai mulți angajați din județ, la un pas de colaps financiar!

DGASPC Vaslui, instituția cu cei mai mulți angajați din județ, la un pas de colaps financiar!

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui trage un semnal de alarmă cu privire la situația financiară precară a instituției. Directorul general al DGASPC Vaslui, Ionel Ștefănică Armeanu, a subliniat necesitatea unei rectificări bugetare urgente, susținând că în caz contrar activitatea instituției s-ar bloca, nemaiputând fi asigurată funcționarea centrelor sociale din județ. Armeanu a declarat că la începutul anului, bugetul a fost dimensionat în așa fel încât să fie bani pe primul semestru, iar în semestrele II și III reprezentanții instituției au mizat pe o rectificare. Care, din păcate, nu a mai fost operată.

”În condițiile acestea, am rămas cu bugetul la jumătate față de cât am avut în primul semestru, iar finanțarea a fost oricum defectuoasă încă de la începutul anului. De la 1,4 milioane de lei cât avem cheltuieli materiale am scăzut la 700.000 de lei, sumă care este insuficientă. Nu putem face aproape nimic, decât să plătim utilități și mâncare, dar cu economie la sânge. Suntem practic blocați. Nu mai spunem că avem și datorii din urmă, pe care reușeam să le ducem cât de cât, dar acum și acelea vor crește. Nu putem vorbi de vinovați, dar așteptăm de o rectificare la nivel național, pentru că nu putem trăi numai din fondurile care sunt la nivelul județului’, a declarat șeful DGASPC Vaslui.

La nivelul județului Vaslui, cea mai mare parte din bugetul Consiliului Județean este utilizată pentru funcționarea sistemului de protecție socială.

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: