Home » Social » O oră de foc pentru pompierii militari vasluieni!

O oră de foc pentru pompierii militari vasluieni!

de Răzvan CĂLIN

La sfârșitul săptămânii trecute, echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Podul Înalt” Vaslui au fost nevoite să intervină pentru stingerea a patru incendii care au izbucnit în decurs de numai o oră.

Totul s-a petrecut vineri (29 iulie), iar primul incendiul semnalat s-a produs, în jurul orei 13.30, la un depozit de furaje situat pe strada Podul Înalt din municipiul Vaslui, în apropierea Poligonului Auto. Intervenția pompierilor a fost îngreunată și din cauză că flăcările au cuprins și mai multe anvelope uzate, care ardeau cu degajări mari de fum și gaze toxice. După aproape o oră de luptă cu flăcările, pompierii militari au reușit să lichideze incendiul.

Simultan cu incendiul de lângă Poligonul Auto a mai fost semnalat un caz asemănător în satul Berezeni. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei și cu unitatea similară din comuna Fălciu au acționat pentru stingerea incendiului. Flăcările  au distrus tot un depozit de furaje.

Al treilea incendiu a fost semnalat în jurul orei 13.58, la o locuință din satul Brăhășoaia, din comuna Ștefan cel Mare. Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit la fața locului cu o autospecială cu apă și spumă.

Ultimul intervenție a pompierilor vasluieni s-a înregistrat la ora 14.13, când o locuință din Bârlad (strada Traian, cartierul Podeni) a fost cuprinsă de flăcări.

Din fericire, la nici unul din aceste incendii nu s-au înregistrat victime, iar pagubele materiale au fost limitate la cele existente la momentul sosirii echipajelor de intervenție.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: