Home » Social » Tabăra de astronomie de la Bădeana a ajuns la ediția a III-a!

Tabăra de astronomie de la Bădeana a ajuns la ediția a III-a!

de Răzvan CĂLIN

Evenimentul va avea loc între 3 și 7 august, la circa 15 km de Bârlad, în apropierea Rezervației Naturale Bădeana.

Observatorul Astronomic și Astroclubul „Perseus” al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, organizează pentru al III-lea an consecutiv Tabăra de astronomie „Să cunoaștem cerul!”. Evenimentul se va derula în perioada 3 – 7 august 2016, în locația devenită de acum tradițională, mai exact pe un teren din apropierea Rezervației Națturale Bădeana, situată la aproximativ 15 kilometri de Bârlad.

”Tabăra de astronomie este destinată în special celor pasionați de astronomie și membrilor  Astroclubului „Perseus”. La această activitate se pot alătura și alți astronomi amatori de la alte cluburi și asociații astronomice din țară. Toți cei care doresc să participe în tabăra de astronomie trebuie să vină pregătiți corespunzător acestui gen de activitate: cort, izopren, haine groase, apă și alimente neperisabile pentru cel puțin 2 zile”, se arată într-un comunicat trimis de conducerea Astroclubului ”Perseus”.

Publicul obișnuit poate participa împreună cu membri clubului de astronomie la observații astronomice, iar accesul va fi liber. Cei care doresc și dispun de mijloc de transport personal pot să vină seara, după ora 20.30, în perioada 3 – 6 august 2016, să privească cerul prin diverese instrumentele aflate în dotarea observatorului astronomic.

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile acestui gen de activitate, organizatorii vor anula tabăra de astronomie.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: