Home » Social » Bârladul are doi finaliști la concursul național de poezie „Pe viață și pe carte”

Bârladul are doi finaliști la concursul național de poezie „Pe viață și pe carte”

Duminică, 31 iulie, la Biblioteca „Stroe S. Belloescu” s-a desfășurat Campionatul Național de Poezie, ediția I, etapa a doua. Competiția, intitulată „Pe viață și pe carte”, inițiată de Editura Art Creativ și „Cenaclul de Urgență” din București, își propune promovarea poeziei românești contemporane.

S-au înscris 27 de autori locali, iar cei mai buni cinci poeți au fost votați de publicul prezent în sală, după ce fiecare participant și-a citit propria creație. Președintele onorific al Campionatului de Poezie a fost Vasile Chelaru, șeful Poliției Municipiului Bârlad.

Primii cinci poeți locali preferați au fost Gabriela Ana Bălan, din comuna Alexandru Vlahuță, Iftene Cioriciu, din Murgeni, Marian Pavel, din Bârlad, Lorena Enache – bibliovoluntar din Bârlad și Mihai Apostu, din Dodești. Fiecare participant a trebuit să aducă o carte proprie, sau, dacă nu a publicat încă, să vină cu o carte de poezie preferată. Toate cărțile au fost dăruite câștigătorului, respectiv lui Mihai Apostu. Acesta a declarat că le va dona Bibliotecii din Dodești, bibliotecă organizată chiar de el”, ne-a declarat Cristina Vizitiu, șefa Serviciului Biblioteci din cadrul Primăriei Bârlad.

Plăcut impresionați de calitatea poeților din zona Bârladului, proprietarii Editurii Art Creativ au hotărât să scoată, în curând, o antologie în care se vor regăsi și poeziile poeților participanți la Campionatul de Poezie de la Bârlad. Pentru că i-au impresionat în mod deosebit și versurile Lorenei Enache, organizatorii au decis ca alături de Mihai Apostu să participe la etapa finală și bibliovoluntara talentată. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: