Home » Monden » Bunica Simonei Halep a povestit când și cu cine se va mărita sportiva. ”Se ia cu fiul lui Teia Sponte. Vă spun drept!”

Bunica Simonei Halep a povestit când și cu cine se va mărita sportiva. ”Se ia cu fiul lui Teia Sponte. Vă spun drept!”

Simona Halep (24 de ani, nr. 3 în ierarhia WTA) este campioana încoronată de la Montreal. Din nou! Pe plan sportiv lucrurile merg cum nu se poate mai bine, ceea ce face să crească inima românilor. Pe plan personal însă, amoros, zis mai pe șleau, ceea ce părea extrem de încurcat descurcă bunica marii sportive care deține toate secretele familiei. O parte dintre ele ni le-a împărtășit și nouă… Simona Halep, minunea ivită la malul mării Negre, este, de duminică seară, jucătoarea de tenis de la noi cu cele mai multe turnee WTA câștigate (14), după victoria de la Rogers Cup (Montreal). O mână de om (1,68 metri înălțime și 60 de kilograme) aduce tone de glorie și multiple motive de mândrie pentru o Românie care, de felul ei, pierde în prezent mai toate duelurile importante din sportul de performanță. S-a spus și s-a scris aproape totul despre ascensiunea fetei de machedoni, gintă care a dat genii în sportul românesc, precum fotbalistul Gică Hagi și handbalistul Cristian Gațu. 

Marea tenismenă moștenește numele bunicii sale

O echipă a cotidianului ”Libertatea” s-a deplasat la Constanța, acasă la familia Halep, pentru a descoperi originile campioanei. Poarta cu amintiri ne-a fost deschisă chiar de către cea care a crescut-o pe campioană, bunica din partea tatălui, căreia i-a luat și numele: Simona Halep. Cu emoții în glas, dar cu o mândrie cum numai o bunică de campioană o poate simți, maia, așa cum îi spun toți nepoții, ne-a povestit cum a fost prima întâlnire a Simonei cu o rachetă de tenis. Extrem de spumoasă în declarații, bătrâna a recunoscut relația dintre nepoata ei și fiului lui Teia Sponte. Culmea este că dialogul a avut loc chiar în timpul partidei Simona Halep – Svetlana Kuznețova 3-6, 6-1, 6-1, din ”sferturile” turneului de la Montreal, așa că de la interviu a lipsit bunicul (”Papu”), care nu s-a putut dezlipi de televizor.

Am crescut-o ca pe ochii din cap. O plimbam pe aici toată ziua cu căruciorul. Uite aici, la casa asta de vizavi, stătea unul, un român, și îi spuneam să o lase să se joace la el la perete că e mai aproape și o lăsa. Aici stătea toată ziua și paca-paca. Când mă trezeam dimineața o găseam aici la peretele ăsta, bătea mingea de la patru ani”, a început să ne povestească senioara Simona Halep despre debutul nepoatei sale. La început Simona nu se juca singură, ci împreună cu fratele ei și cu un verișor. Băieții nu-și doreau să joace cu ea, pe considerentul că este fată. Pe același considerent gândeau și alte rude care, atunci când au văzut că Simona nu se mai desparte de racheta de tenis, au sfătuit-o să se îndrepte spre alte lucruri mai feminine. Însă tatăl Simonei, dar și bunica ei au zărit în sportivă o mare forță și au susținut-o până la capăt. ”Când era mică și se juca pe aici tenis, toți unchii spuneau că ea este fată, de ce să bată mingea, dar taică-su le răspundea că dacă-i place fetei să joace tenis el vinde tot. Lui Stere i-a plăcut sportul, știți, el a fost fotbalist”, a mai povestit ”maia”, completând că Simona nu lăsa mingea nici atunci când mergea în vacanțe la țară. ”Noi întâi am fost la țară, la Stejaru, Tulcea, apoi am venit la Constanța, dar când ne mai duceam la țară și o luam și pe ea, era mitică pe atunci, nu voia să se joace cu nimeni, cu prietene, cu verișoare. Ea toată ziua paca-paca, bătea mingea la perete”, ne-a declarat mama lui Stere Halep.

Nu a încheiat socotelile cu Costa Sponte

În ultima perioadă s-a tot vehiculat ba că Simona se mărită cu fiul lui Teia Sponte, ba că s-au despărțit și că nu mai păstrează legătura. Bunica tenismenei face însă lumină în acest caz și asigură că, atunci când îi va veni vremea de măritat, Costa Sponte este primul pe listă.

”Lasă că are ea timp să se mărite. Se poate ca machidonii să se căsătorească cu români, sunt cazuri și aici pe stradă, dar noi nu vrem așa. Familia noastră, Halep, este foarte mare și niciunul nu a luat români. Cipani suntem. Eu i-am spus să ia machidon, să nu ia român. Mi-a zis așa: ”Maie, nu dau tată de rușine” (n.r. nu-l fac de rușine pe tata). Se ia cu fiul lui Teia Sponte. Vă spun drept. Nu sunt lucrurile deloc încurcate. Nu, nu. Dacă nu știam nu spuneam. E cipan de-al nostru, taică-su fost cu noi la Tulcea, eu sunt din Tulcea. Au crescut toți la un loc. Eram prieteni toți acolo”, ne-a detaliat bătrâna, fiind sigură că, într-un final, Costa Sponte îi va deveni nepot.

ANGE3867 w

Bunica Simonei ține în mână o fotografie de la nunta lui Nicolae Halep, fratele tenismenei, în care apare sportiva încadrată de cei doi bunici paterni

Fără doar și poate, multe familii de machidoni și-ar dori să o aibă pe Simona în neamul lor, mai ales că în afara faptului că Halep este un nume mondial, tenismena are o sumedenie de calități. Tot bunica ei ne-a povestit cum  sportiva este și o bună gospodină. ”Cum să nu știe să facă piperchi (n.r. fel de mâncare machedonesc). Știe, dar nu are timp. Dar îi aduce maică-sa. Când pleacă cu maică-sa, pleacă cu o grămadă de mâncare după ea”, a mai spus bătrâna.

Simona Halep EPA/ANDRE PICHETTE

Simona Halep EPA/ANDRE PICHETTE

Sportivă cu școală

Tot de la bunica ei am aflat că Simona nu a bătut mingea încontinuu, ci și-a făcut timp și pentru a studia. Cu toate că știe mai multe limbi străine, când vine acasă, vorbește doar machedonește cu bunicii și cu celelalte rude.

medalii, cupe cucerite de simona halep (4) w

„Când era ea micuță, seara ne strângeam în casă și îi puneam pe măsuță creion, fel de fel de lucruri. Ea lua creionul. Este deșteaptă. A învățat mult. Știe toate limbile. A fost și la școală, la facultate. Cu noi machidonește vorbește”, a mai spus bunica.

SUrsa: libertatea.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: