Home » Administratie » Demisie surprinzătoare a unuia dintre cei doi consilieri personali ai primarului Boroș! Motivele dubioase din spatele plecării bruște a lui Vasile Gîță!

Demisie surprinzătoare a unuia dintre cei doi consilieri personali ai primarului Boroș! Motivele dubioase din spatele plecării bruște a lui Vasile Gîță!

Zi bulversantă pentru primarul bârlădean Dumitru Boroș: la nici trei săptămâni de când și-a angajat doi consilieri personali care să-l sfătuiască în legătură cu toate la câte el nu se pricepe, unul dintre aceștia și-a dat demisia. Subit, duminică dimineață, când primarul l-a chemat pentru a se consulta cu el în legătură cu plecarea la Iași a unei delegații din primărie, Vasile Gîță, consilier tehnico-economic, s-a prezentat dar numai pentru a-și pune demisia pe masă.

vasile gita-consilierul primarului (2)Motivul oficial, cel consemnat în actul de demisie este următorul: ”Prezenta cerere este motivată de faptul că nu am timpul necesar desfășurării/exercitării activităților specifice profesiilor liberale pentru care sunt autorizat/atestat în condiții optime. Consider că misiunea mea în calitate de consilier tehnico-economic s-a încheiat. În acest sens, am emis circulare pentru asigurarea corectitudinii și gestionării eficiente a banului public în cadrul administrației publice locale”.

În documentul înaintat primarului, există un paragraf care pare să deslușească adevărata explicație a demisiei lui Gîță: ”Recomand înființarea structurii/corpului de control tehnico-economic, juridic, financiar, revizie și gestiune în cadrul aparatului de specialitate al primarului, apelarea la instituțiile abilitate pentru a se face expertize tehnice, contabile, constatări despre posibilele ilegalități. Nu accept să fiu folosit și considerat «sperietoarea orașului». Consilierul tehnico-economic, conform atribuțiilor din fișa postului, nu se poate substitui factorilor instituționali sus menționați, care trebuie să se implice potrivit legii”.

Vasile Gîță își explică demisia

Într-o discuție purtată în cursul zilei de ieri cu Gîță, acesta le-a explicat redactorilor Est News că accesul la documentele gita-vasile1din primărie, scurtele evaluări pe care a avut ocazia să le facă în legătură cu investițiile derulate în ultimii ani în administrația publică locală, modul de atribuire a lucrărilor, devize, lucrări etc. l-au consternat.

”Ca să scot la lumină toate câte mi-a fost dat să văd și să aflu, ar trebui să-mi depășesc atribuțiile. Lucrurile sunt foarte grave. Este nevoie de un corp de control care să verifice cu fir a păr totul. Dacă acesta s-ar constitui, m-aș înscrie la concurs. Din poziția de consilier personal nu am această capacitate. I-am spus domnului primar că este nevoie de acest corp de control. Nu știu de ce, dumnealui este ezitant”.

Primarul Boroș: ”Nu înțeleg, cine i-a cerut să-și depășească atribuțiile? Nu avea decât datoria de a-mi atrage atenția asupra neregulilor descoperite. L-am întrebat de trei ori dacă îi este frică”

boros-dumitru-primarPrimarul Dumitru Boroș s-a declarat uluit de gestul lui Gîță, dar nu crede că motivele invocate sunt cele reale: ”L-am întrebat dacă este vorba de anumite presiuni. Nu mi-a spus textual, dar cred că, da, este vorba de presiuni. L-am întrebat și dacă îi este frică. De trei ori i-am pus această întrebare. Nu mi-a răspuns nimic. Părerea mea este că e un bun profesionist, dar că există ceva care l-a speriat. M-a dezamăgit mult gestul lui, deoarece mi-am pus încrederea în el. Nu l-am luat consilier dintr-un moft, ci din nevoia de a fi sfătuit în problemele economice. Iată că m-a lăsat singur și nu pot decât să cred că a fost prelucrat, că ceva l-a speriat atât de tare încât să lase totul baltă și să plece. Nu era nevoie să-și depășească atribuțiile. Nu înțeleg, nu i-a cerut nimeni așa ceva. Nu avea decât datoria de a-mi atrage atenția asupra neregulilor descoperite”.

About Simona Vasile

3 comments

  1. in curand pleaca si primarul asa ca coricum nu mai anevoie si sfetnici

  2. Adevarul este ca e foarte slab pregatit acest gîta , mai ales pe parte de constructii , asfaltari etc si nici în privinta legilor si normelor în constructii nu stie , celalalt consilier mai rau decat asta , nu stiu unde i-a gasit?

    • Iti spun io unde i-a gasit ,pe CACAINA o lichea un LAS nu tre sa fii speritoarea orasului trebuie sa-ti faci treaba corect si cinstit sa fii de partea legii panarama ce esti !