Home » Justitie » Mare atenție la cei care oferă diverse servicii

Mare atenție la cei care oferă diverse servicii

Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui avertizează cetățenii să nu cadă în plasa infractorilor care oferă diverse servicii, iar după executarea lucrărilor solicită un preț mult mai mare pentru munca prestată decât cel stabilit înaintea începerii lucrării.

La Poliția municipiului Bârlad există în lucru două dosare penale în care polițiștii efectuează cercetări urmare a sesizărilor primite din partea unor persoane care au relatat faptul că au fost victime ale infracțiunilor de tâlhărie comise de persoane necunoscute care le-au abordat pentru a-și oferi servicii de reparații la imobile.

Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că infractorii merg în localitățile din mediul rural și urban și le propun proprietarilor montarea de burlane și/sau uluce la case. După ce „meșterii” au tocmit lucrarea pentru o sumă avantajoasă pentru „beneficiari”, la final aceștia se răzgândesc și solicită sume mult mai mari decât conveniseră inițial. Invocă fie dificultatea lucrării, fie faptul că prețul stabilit anterior era pentru metrul pătrat de lucrare și nu pentru întreaga lucrare. Dacă proprietarul încearcă să lămurească situația persoanele devin agresive adresând amenințări cu acte de violență.

Plecând de la aceste cazuri, polițiștii le recomandă proprietarilor de imobile să manifeste prudență în relațiile cu cei care le abordează pentru a le solicita sau pentru a le oferi diferite bunuri ori servicii. De multe ori, în spatele unor astfel de acțiuni se ascunde intenția comiterii unei infracțiuni de furt sau tâlhărie.

Pentru a nu deveni victima acestei categorii de infractori, I.P.J Vaslui vă recomandă:

– Nu primiți în gospodărie persoane necunoscute sau așa-ziși „meșteri” pentru a vă efectua diferite lucrări, inclusiv montarea de burlane sau uluce la casă.

– Nu acceptați imediat o propunere ce pare tentantă. Când credeți că ați identificat o oportunitate, documentați-vă mai întâi pentru a lua o decizie corectă, în cunoștință de cauză.

– Nu vă încredeți în necunoscuți și nu le înmânați bani până nu faceți propriile verificări despre aceștia.

– Fiți suspicioși și vigilenti. Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că te afli în vizorul unui infractor.

Polițiștii mai recomandă cetățenilor să nu dea curs unor solicitări care se încadrează în afara legii, reamintindu-le că indivizi lipsiți de scrupule sunt în stare să conceapă infinite tipuri de mesaje sau promisiuni, prin intermediul cărora să intre facil în posesia unor sume de bani! (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: